‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte saby gazdi (Hector), 2013. January 20. #1960

Túlságosan nyugodt a kutyám, beenged mindenkit a portára, hogy tudnám egy kicsit hamisabbá tenni?

A 8 hónapos kan németjuhászom mindenkit beenged a portára, még olyat is akit előtte nem látott. aggódnom kéne miatta, vagy ez még csak azért van mert kölyök? szeretném egy kicsit hamisabbá tenni, mivel házőrzőnek tartjuk. hogy lehetne ezt megoldani?

kategória: kutya, válaszok száma:8, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta saby gazdi (Hector), 2013. January 22. #10663

A kérdező hozzászólása:

Hát egy kicsit félek tőle egy kicsit!

Válaszolta saby gazdi (Hector), 2013. January 22. #10658

A kérdező hozzászólása:

Köszi szépen mindenkinek a válaszokat, már beszéltem egy kutyasulival, vasárnap megyünk is.

Válaszolta tereziacsilla gazdi (Picur), 2013. January 21. #10655

Szerintem ez főleg azért van, mert kölyök. Komolyodni fog, de most még nyitott és barátságos mindenki felé.
Artúrunkat (Rottweiler Németjuhász) anno úgy vadítottuk, hogy egyrészt birkózós játékokat játszottunk néhány hónapos koráig. Torkára fogtunk, ledöntöttük a lábáról, és morogtunk, hogy morogjon. Emellett minden járókelőre uszítottuk. A fogd meg!-re uccu neki szaladnia kellett a kerítés mellett. Először ezt is játékként kezeltük és vele futottunk. Ha végig mente a "körét", akkor nagy simi és dicséret. Plusz ugye látta, hogy a szomszéd kutya is fut a kerítésnél és ugat. Hozzáteszem soha senkit nem bántott, még csak csúnyán sem nézett senkire. A termete és a mély ugatása önmagában visszatartó erő volt.
A másik amit Hubi mond. Picur kutyusom rendszeresen azt csinálta, hogy beengedte az embereket, de ki már nem feltétlenül, és Tacskósága ellenére elég félelmetes tudott lenni.
Szerintem legyetek türelemmel és keressetek olyan játékokat, amivel rá lehet vezetni arra, amit szeretnétek, így ő is élvezi majd, és Ti is elégedettek lehettek.

Válaszolta saby gazdi (Hector), 2013. January 20. #10654

A kérdező hozzászólása:

Nem vagyunk kint mikor bejönnek. Nem szeretnék idegbeteg kutyát, de örülnék ha nem engedné be az olyan idegent, akit egyáltalán nem ismer.

Válaszolta BeagleKennel gazdi (Hubi), 2013. January 20. #10653

Az hogy beengedi az embereket még nem jelenti azt hogy nem is támadja meg őket. Lehet ha egyedül jönne be az illetékes, - úgy hogy nincs kint senki más és a kutya is megijed - akkor lehet neki támadna, legalábbis elkapná a nadrágvégét. ;) Hubi minden járókelőt megugat, de ha bejönnek inkább Ő is elfut. Ebben mi a probléma? Inkább szeretnél olyan kutyát amelyik körbeugrál minden egyes vendéget meg harapdálja/csipkedi őket? Szerintem nem baj ha fél/megszeppen a kutya az idegenektől, inkább mint mindenkit megtámadjon.