‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Marcsikoló gazdi (Muki), 2013. February 03. #1979

Sziasztok! tudnátok segíteni nyuszival kapcsolatos kérdésekben? tartása, gondozása hogyan viselkedik stb?

Szeretnék egy nyuszit, lógófülű törpére gondoltam, de még nem tudom.ha bent szeretném tartani milyen ketrec kell neki? nem túl büdös? persze, gyakran kell almozni, de azért kérdezem, mert mamámék tartottak régen nyuszit kint ólban és az nagyon erős ammónia szagú volt, hiába cserélték. egy nyuszi kb úgy viselkedik mint egy tengerimalac? van egy malacom és őszintét szólva nem lehet vele túl sok mindent kezdeni...aranyos meg minden kiveszem simogatom, de semmi extra. és lehetne őket együtt tartani?

kategória: kisemlős, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta fanni100 gazdi (Szamii), 2013. March 31. #11041

Nekem a nyuszim bent van.
Én minden nap kitakaritom a wc-jét,így egyátalán nem érezzük.
Este viszon nagyon zörög aludni sem lehet tőle.
Nekem nagy ketrecem van.
ENNYI. Remélem nem hagytam ki vmit.

Válaszolta Lemon gazdi (Lemon-Kókusz), 2013. February 03. #10736

Szia! Személy szerint tenyésztek is nyulakat (csak keverékeket). Lehet találni sok helyen kisemlősöknek való ketrecet, a tengerimalacokkal azonos, rácsos ketrec kell nekik. Ha rendszeresen és alaposan takarítasz és alom is lesz neki rendesen, akkor nem lesz büdös. A nyulak nagyon édesek tudnak lenni, de ijedősebbek, mint a tengerimalacok. (Bár én még nem tartottam tengerimalacot.) Figyelj, ha úgy fogod fel, hogy ,,semmi extra'' akkor nem érdemes tartani. Ha örömödet leled a tartásában, és nem unod meg, akkor vegyél nyulat, és egyáltalán bármilyen állatot! Együtt tartani... Szerintem inkább ne. Bár ahogy már említettem, még nem volt tengerimalacom, hogy ezt kipróbáljam.