‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte fluca96 gazdi (Mázli), 2013. March 23. #2038

Kant keresek.

3 éves jack russel terrier kutyámnak fajtatiszta jack russel terrier kant keresek szombathely környékén! ismer valaki olyan gazdit akinek van ilyen kutyusa??? nagyon sürgős lenne! köszi.

kategória: kutya, válaszok száma:8, kérdés értékelése:-7

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Vikkus gazdi (Jetta), 2013. April 03. #11068

ha édesanyád tenyésztő volt, akkor tudhatnád, hogy a kutyák minősége (értsd: külleme és képességeik, egészségük) akár 1-2 generáció alatt is le tud romlani, ha nem ügyelnek a szülőpárok kiválasztására.
a kutyádat nem látta küllembíró, így nem tudhatod, hogy megfelel-e a fajta követelményeinek, karakterét sem vizsgálta bíró a tenyészszemlén, így azt sem tudhatod, jellemében megfelelő-e, legalább a fajtára jellemző egészségügyi szűréseket elvégezted?

tudják ezek a nagyon megbízható ismerőseid (ne félj, az ilyenek is vissza tudják mondani a kölyköt az utolsó pillanatban!), hogy jó eséllyel a fajtára csak távolról emlékeztető, kiszámíthatatlan jellemű, esetleg beteg kiskutyát fognak tőled kapni?

Válaszolta nagynikolettandbuksi gazdi (Buksi), 2013. March 26. #10997

igaza van kutyáknak nagyon sok része szenved.

Válaszolta Kriszti2 gazdi (Cappy emlékére), 2013. March 26. #10996

Ha a menhelyet nem támogatod, akkor szerintem nézzetek/ nézzenek el sintérterepre vagy fajtamentőhöz.

Válaszolta fluca96 gazdi (Mázli), 2013. March 26. #10995

A kérdező hozzászólása:

Nem akarok vitatkozni.Ti úgy gondoljátok én így. Nem vagyunk egyformák. És azt sem hiszem hogy egy ekkora kutyának első alkalommal 10 kiskutyája születne. Anyukám kutyatenyésztő volt évekig fajtatiszta írszettereket tenyésztett champion és cacib győztes szülőkkel. Nem vagyunk kezdők és tudatlanok. Megértek embereket amikor nem akarnak menhelyről kutyát örökbefogadni. Van egy ismerősünk aki onnan szeretett volna egy kutyát örökbefogadni. El is ment a menhelyre ahol közölték vele hogy a kan 8000 ft a szuka 10.000 és vigye el kiivartalanitani ami mégegyszer ugyanennyi pénz,ha nem több.És minden hónapba legalább 2-szer kimennek hozzá ellenőrizni.Mi például minden hónap első napján viszünk 20 kg kutyakaját a menhelyre. Tudom hogy nem sok,de támogatom őket.

Válaszolta nagynikolettandbuksi gazdi (Buksi), 2013. March 26. #10991

és ha 10 születik??
azokkal mit csinálsz?
minden menhelyi kutyustól elveszel egy esélyt ahány kutya születik.

Válaszolta fluca96 gazdi (Mázli), 2013. March 26. #10990

A kérdező hozzászólása:

Nem értek veletek egyet. Nem is ismertek,sem engem sem az anyagi körülményeinket. Nem vagyok felelőtlen állattartó,tudom mivel jár egy ilyet. Nem is vágnák neki ennek az egésznek hamár most nem lenne 4 gazdijelölt,akiket már ezer éve ismerek mert a baráti körünkbe tartozik. A családom belül is van jelentkező a még meg nem született kiskutyákra. Már most tudok 5 kiskutyának helyet biztosítani,és ezek a helyek 100%osak. Ezért akarok neki vágni. Jah és mi is szeretnénk egy kölyköt megtartani.

Válaszolta nagynikolettandbuksi gazdi (Buksi), 2013. March 24. #10974

olvass vissza iket írtunk ahhoz aki bernáthegyi kölyköket szeretne!
hasznos infókat találsz hogy miért NE szaporíts!!

Válaszolta BeagleKennel gazdi (Hubi), 2013. March 24. #10973

Az egy dolog hogy fajtatiszta, de van törzskönyve, szűrései, tenyészszemle stb...?! Komolyan nem tudok már semmit se mondani, mi a francnak kell SZAPORÍTANI? Nincs elég kutya a menhelyen?