‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2013. April 21. #2090

Hogy is van ez?

Két tricolor beagle - nek lehet bicolor kölykük? vagy fordítva.

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:-1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Odusszeusz gazdi (Töki), 2013. April 25. #11208

A genetika az érdekes játszótér, hiszen vannak olyan fajok, amiket kényszeredetten és kényszerítetten tenyésztettek ki, amelynek a hátulütői is viselhetők. Én amondó vagyok, hogy 1 - 99% között mindennek megvan az esélye, ha a véletlen és a genetika is úgy akarja. És azért nem mondok 0, vagy 100%-ot, mert nagyon kicsi a valószínűsége, de soha nem tudhatjuk egy adott fajtánál, de egy adott fajnál sem, hogy mikor hol bukkan fel egy speciális eset. Speciális eset trikolórnál például, ha tiszta hófehér lesz. Rettentően minimális az esély, de soha nem lehet tudni, hogy valaki nem esik-e bele abba a pici részbe, akinél ez bejöhet. Minden a génektől függ, meg attól, hogy ha valaki tudja hogy lehet belenyúlni, belenyúl-e és azzal mit ér el.

Válaszolta -KK- gazdi (Biggie és Maya), 2013. April 23. #11206

Genetikáról hallottál már? Két barna szemü embernek is lehet kék szemü gyermenek ha hordozzák a géneket.
A dominánk gén a tricolor, a bicolor egy recessziv gén. Két tri kutyának lehet bi kölyke hogyha a felmenők között volt már bi azaz hordozzák ezt a gént.

Válaszolta Szafi2000 gazdi (Száfi), 2013. April 22. #11198

Fordítva mindenképp lehet- de viszont kér tricolor necces. Mind a kettőnek hordania kell azt a gént, amiből bicolor születhet. Vagy is egy felmenőtől beüthet. :)

Válaszolta Kriszti2 gazdi (Cappy emlékére), 2013. April 21. #11194

Szerintem ha a rokonai között van olyan örökítő gén akkor lehet.
De remélem nem akarsz tenyészteni.