‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Odusszeusz gazdi (Töki), 2013. April 23. #2092

Miért fújhat egy macska olyan tálkás kajára, amelyet korábban gond nélkül megevett?

Mindkét macsek felváltva kap kajákat. tálkás, konzerv, alutasakos, a száraztáp meg mindennapi kellék. tálkásokban néha előfordul, hogy a meghozott fajtát két pofára felhabzsolják, sőt repetát is kérnek, viszont pár nappal később, ha ismét hozok olyat akkor elkaparnák. hogy ne legyen unalmas az étrend, többféle izű tálkást vásárolok, de néha egyik-másiknál fújnak rá. ha pár hónappal később megpróbálom ismét ez van. elsőre megeszik, másodikra fújnak rá.

kategória: macska, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Odusszeusz gazdi (Töki), 2013. April 26. #11213

A kérdező hozzászólása:

Az lehet nálam is. Viszont keverni nem tudok őket, mert ha beteszem az előző maradékát, akkor a mancsukkal, meg az orrukkal azokat kipiszkálják és csak azt eszik meg, amely friss. A száraztápnál meg úgy néz ki, hogy a minatür szemeket kiszedegetik és csak a nagyokat eszik meg, mint a Kitekat-ban az e betűt formáló darabot. Igazából a változatosságot úgy oldom meg, hogy csirke csirke, meg pulyka pulyka, csak más gyártótól néha.

Válaszolta rexsona gazdi (frici), 2013. April 25. #11212

Ugyanez a probléma nálunk is fennál,3 cicám van ,és bizony ők is eljátszák velem ,hogy nem eszik meg azt a kaját amit pár nappal előtte habzsoltak.Én arra jöttem rá hogy nem éhesek,nagyon jól vannak tartva ,és túl etetem őket!!!Lehet nálatok is ez a probléma!!

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2013. April 23. #11204

Úgy látom, jól el vannak látva ezek a cicák. :-) Hozzászoktak a jó ellátáshoz, ahhoz, hogy minden nap más a menü. Ha van maradék még az egyik kajából, próbáld meg összekeverni a másikkal, így lesz nekik új íz is, meg a régi is elfogy. Nálunk egyféle kaja van, a mi állatorvosunk azt mondja, hogy a cicák nem szeretik a változatosságot. A kivétel erősíti a szabályt.