‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Esztikee99 gazdi (Berci), 2013. May 06. #2113

Mit tegyek?

Sziasztok! a kutyusom 1 év alatt nagyon sokat hízott, pedig nem kap sok kaját és ha tehetem minden nap leviszem sétálni, és ha marad időm akkor játszok is vele. mit csináljak? :/ félek, hogy valami baja van/lesz. mostanában séta közben is nagyon elfárad.

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta BeagleKennel gazdi (Hubi), 2013. May 07. #11255

Minden nap mozgasd le, elsőnek keveset fuss vagy sétálj vele, és utána egyre többet. Ezen kívül kapjon kevesebb kaját, és vegyetek neki light tápot.

Válaszolta rini gazdi (stefy), 2013. May 07. #11259

szerintem mindenképp kérj vagy dietetologus vagy endokirnilogus tanácsát mert ők tudják a tutit fontos foglalkozni a témával mert az elhízással cukorbetegség és izuleti problémák is járhatnak.....

Válaszolta rini gazdi (sunny), 2013. May 07. #11257

szia egyetértek hubival de annyit hozzátennék hogy a light tápot ugy adagold hogy ha tudod a kutyusod dkg.ra pontos súlyát .. úgy kezd el a light táp etetését hogy a pontos mért súlyol kb 1 kg.mal kevesebbre méred ki pontosan a tápot és osztod be 1 napra időnkét megméred a kutyát és ha lement az az 1kg akkor apránként mész lejjebb a kívánt súly eléréséig..... ill van olyan hormon betegség pajzsmirigy alulműködés amit endokrinologiai szakrendelés keretén belül meg lehet vizsgálin keresd az állatorvosi egyetemen dr máthé ákost vagy a belgyogyászatot....