‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Esztikee99 gazdi (Berci), 2013. May 06. #2113

Mit tegyek?

Sziasztok! a kutyusom 1 év alatt nagyon sokat hízott, pedig nem kap sok kaját és ha tehetem minden nap leviszem sétálni, és ha marad időm akkor játszok is vele. mit csináljak? :/ félek, hogy valami baja van/lesz. mostanában séta közben is nagyon elfárad.

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta rini gazdi (stefy), 2013. May 07. #11259

szerintem mindenképp kérj vagy dietetologus vagy endokirnilogus tanácsát mert ők tudják a tutit fontos foglalkozni a témával mert az elhízással cukorbetegség és izuleti problémák is járhatnak.....

Válaszolta rini gazdi (sunny), 2013. May 07. #11257

szia egyetértek hubival de annyit hozzátennék hogy a light tápot ugy adagold hogy ha tudod a kutyusod dkg.ra pontos súlyát .. úgy kezd el a light táp etetését hogy a pontos mért súlyol kb 1 kg.mal kevesebbre méred ki pontosan a tápot és osztod be 1 napra időnkét megméred a kutyát és ha lement az az 1kg akkor apránként mész lejjebb a kívánt súly eléréséig..... ill van olyan hormon betegség pajzsmirigy alulműködés amit endokrinologiai szakrendelés keretén belül meg lehet vizsgálin keresd az állatorvosi egyetemen dr máthé ákost vagy a belgyogyászatot....

Válaszolta BeagleKennel gazdi (Hubi), 2013. May 07. #11255

Minden nap mozgasd le, elsőnek keveset fuss vagy sétálj vele, és utána egyre többet. Ezen kívül kapjon kevesebb kaját, és vegyetek neki light tápot.