‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Seerup gazdi (Zeus), 2013. May 16. #2124

Mi a teendő egy 6 hónapos kan és egy 6 hetes szuka amstaff első találkozásánál?

Június végén érkezik a kislány, és mindent a lehető legjobban szeretnék csinálni. a fiú elég domináns, plusz megszokta, hogy mindig vele foglalkozunk, ő van a középpontban, nem szeretném, hogy negatívan élje meg.

kategória: kutya, válaszok száma:2, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Seerup gazdi (Zeus), 2013. May 17. #11307

A kérdező hozzászólása:

Nagyon köszönöm a segítséged! :)

Válaszolta KrisztiR gazdi (Bora), 2013. May 17. #11305

Szia Zeus!

Itt egy kis segítség: http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=283&Itemid=108

(Mi így csináltuk.)

Egy hónappal ezelőtt, hoztunk új kiskutyát (Tobi) Bora mellé. Úgy időzíttettük az érkezését, hogy hétvégére essen, mert akkor több időt tudtunk velük tölteni.
Szerencsére semmi gond nem volt. Mivel a kicsit még nem vihettük el hosszabb sétára, mert még csak 10 hetes volt, így a semleges helyszínen való találkozás nem valósult meg. Itthon találkoztak először. Előtte egy jó nagy sétára elmentünk Borával, kifárasztottuk. Biztonság kedvéért ráraktunk egy szájkosarat és utána hoztuk be a kiskutyát.
15 perc múlva le is vettük a szájkosarat, egy kicsit viselkedett dominánsan, de csak annyi volt h felé állt a kiskutyának, nem bántotta. Egy óra múlva már játszottak, de csak azért ennyi idő múlva mert a kicsi, még félt attól ahogy "nagy kutya lerohanja". Mára már nagyon jól összeszoktak.

Szóval, mindenképpen fárasszátok, le a "fiú kutyát" mielőtt találkoznak, ha nem tudtok elmenni velük sétálni, valahova közösen. Rakjatok rá szájkosarat, nehogy baj történjen.