‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Zoey9500 gazdi (Pamacs), 2013. June 07. #2147

Miért ugatja az autókat?

Helló!

a kutyám pamacs állandóan ugatja az autókat.és ha mi is kiállunk az udvarból eszeveszettül csahol.meg főleg ha idegen jön.miért csinálja?

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta duccio gazdi (Boglár), 2013. June 08. #11408

Mert Ő egy juhászkutya, és épp ezért minden mozgó tárgyat terelni akar.
Mondanám, hogy próbáld az energiáját sétával és játékkal lekötni, de az ösztön akkor is ösztön marad.

Válaszolta Schocka gazdi (Fufi), 2013. June 16. #11424

Hát mi anno a kutyasuliban tanultunk egy trükköt, hogyha például elkezdi az autót vagy bármit ugatni, jó időzítésel ugatás közben egy vizipisztoly segítségével megilyed, és abbahagyja.. Mergilyed és az is a lényeg! Ha már eljuttok odáig hogy nem ugat, akkor dicsírjétek jutlmazzáták, erősítsétek meg benne azt hogy az autó nem bánt és úgy a jó ha nem ugat! És a séták és az energialekötés nagyon fontos! :)

Válaszolta Schocka gazdi (Fufi), 2013. June 16. #11425

Hát mi anno a kutyasuliban tanultunk egy trükköt, hogyha például elkezdi az autót vagy bármit ugatni, jó időzítésel ugatás közben egy vizipisztoly segítségével rá kell lőnin megilyed, és abbahagyja.. Mergilyed és az is a lényeg! Ha már eljuttok odáig hogy nem ugat, akkor dicsírjétek jutlmazzáták, erősítsétek meg benne azt hogy az autó nem bánt és úgy a jó ha nem ugat! És a séták és az energialekötés nagyon fontos! :)