‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte dorottya1949 gazdi (Dorka), 2013. July 31. #2225

Epilepszia

A kutyusomnak ebben az évben már havonta jelentkezik az epilepsziása rohama. görcsös rángatózás és remegés, utána hányás - 4-5 perc. a szája nem habzik és eszméletvesztése sem volt még. utána teljesen jól van. nagyobb izgalmak is előidézik. kapott rá gyógyszert, szevenalt. ennek a gyógyszernek nagyon sok káros mellékhatása van. főleg a vesére és májra való hatása aggaszt, mivel a kutyus már 9 éves.
nagyon kérem, ha valaki tud valami humánosabb szert erre a betegségre, aminek nincs ilyen sok káros mellékhatása írjon nekem, köszönöm dorottya

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. July 31. #11718

az lehet de az epilepszia nem játék komolyan kell venni és nem a blökin hanem állatorvossal kell konzultálni !!!

Válaszolta rexsona gazdi (Szultán), 2013. July 31. #11717

A gazdinak az előző kutyája volt epilepsziás,egy kanalas gyógyszert kapott,amit epilepsziás gyerekeknek volt,a nevére nem emlékszik sajnos.Hetente kapott egy kanállal a kutyus ,és hálitennek tünet mentes volt.14 évig élt,ami ritka egy nagy testű kutyánál!!!Ő is németjuhász,volt.

Válaszolta Virág5 gazdi (Pepsi), 2013. July 31. #11716

Igen.Jobb ha orvoshoz viszed..Csak próbáltam segíteni de nem jött össze.

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. July 31. #11715

szia Dorottya igen bobinak abban igaza van hogy az epilepsziára ember gyógyszer van jó hatással de ezek ember gyógyszerek emberek testtömegére készültek így hasra ütésre ne kezdj neki adni ilyeneket sajnos nincs más választásod mint ÁLLATORVOSHOZ MENNI !!!!Azt tudnod kell hogy ilyen tünetnek sokféle dolog lehet a hátterében a legegyszerűbbtől a legkomolyabbig ....akár egy idült vesebetegség is okozhat ilyen rángatózó tüneteket de ez csak egy példa nagy felelőtlenség lenne ha az internet állal Id: "hogy negyed szemet kel adni két naponta" mert lehet naponta kell többet vagy kevesebbet adni de ez ügyben döntsön szerintem egy állatorvos

Válaszolta Virág5 gazdi (Bobi), 2013. July 31. #11714

Szia.Nekem nincs epilepsziás állatom és nem is tapasztaltam,de utána kerestem.Lehet venni az "ember gyógyszertárban" (tehát amit mi emberek használunk) epilepszia gyógyszert.Adagolása úgy van hogy negyed szemet kel adni két naponta.Ezután elfog menni a rohama,étvágya visszatér stb.Meg célszerű májvédőt is adni neki,mert ezek a szerek károsítják a máját.