‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Remi gazdi (Tappancs), 2013. August 06. #2240

Sziasztok! görényt szeretnék és ha már úgy veszem, hogy 16 hetes koráig megvannak az oltásai akkor évente mindegyikből újra kell oltani vagy nem?

kategória: kisemlős, válaszok száma:5, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Remi gazdi (Tappancs), 2013. August 08. #11766

A kérdező hozzászólása:

Ketrecet nem kell venni, mert csinálunk. Azt is tudom, hogy sokba kerül mert régen voltak nálunk deguk és amikor beteg lett nagyon sok pénzt otthagytunk a dokinál. Ismerek olyan állatorvost aki egzotikus állatokra specializálódott. Egyébként még nem tudom, hogy honnan fogom venni. De a válaszokat köszönöm.

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2013. August 07. #11760

Azt elfelejtettem,hogy olyan állatorvos kell aki ért az egzotikus állatokhoz,ők teljesen mások mint egy kutya vagy macska.Tapasztalatom,hogy sok orvos nem ért hozzá,főleg ha esetleg komolyabb a baj.

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2013. August 07. #11759

Állatorvostól függ,nagyságrendileg 8-10 ezer körül és évente kell oltatni veszettség ellen és betegségek ellen is,az a kombinált oltás.De nem csak ez jár költséggel,hanem az ivartalanítás is.Az közelíti kb. a 20 ezer forintot.És ha görény tartással járó költségek mellé kell számolni egy neki megfelelő méretű ketrecet,ami kb.30 ezernél kezdődik.Majd az alom,és az étel.Naponta kell kapnia húst,és a vitamin sem elhanyagolható.Ha valami probléma,valamilyen betegsége lesz,igen húzós összegeket kell kifizetni az állatorvosi kezelésre,gyógyszerekre.Szóval csak akkor vegyél magadhoz görit,ha ezt 6-10 évig biztosítani tudod neki,mert ennyi időt élnek átlagban.
Azt is mérlegelni kell,hogy tudod e vállalni egy 16 hetes göri nevelését.Mert ha nem volt jól szocializálva eddig,akkor harapós,nem szoba tiszta és ezeket meg kell tanítani neki,hogy mit szabad és mit nem.Honnan veszed,milyen helyen volt eddig?Sokan azért válnak meg tőle,mert harap.Biztos,hogy meg vannak az oltásai,van oltási könyve?

Válaszolta Remi gazdi (Tappancs), 2013. August 07. #11758

A kérdező hozzászólása:

És az összes oltás egy évre mennyibe kerül?

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. August 07. #11757

igen évente kell ismételni ...az oltás oltási könyvel orvosi pecséttel aláírással érvényes csak és kell kombinált és veszettség oltás is és nem árt ha van microchippje!!! ezekről érdeklődj az állatorvosnál személyesen ne m árt egy úgymond megnyugtató 1. vizsgálat :) ahol csekkolják az oltási körülményeket is !!!