‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte andy8719 gazdi (Happy), 2013. September 24. #2301

Mi történhetett a törpehörcsöggel?

Sziasztok!kislányom hörcsöge 4 hónapos körüli.3 hete van nálunk egy társával(mindkettő nőstény). rá két hétre,h hozzánk kerültek,az egyik megellett!nem is ez a gond.hanem az,h az ellést követő 3. napon a jobb szeme felett egy dudort vettünk észre.a nagysága nem változik,de bepirosodott.sajnos a párom nem akarja,h állatorvoshoz vigyük :( mit tegyek?pár napja már csak szoptatni jár be a kicsikhez.külön alszik a kis házikójukon kívül és sokszor remeg is,mintha fázna.mit tegyek?félek,h el fog pusztulni,amit sajnos a 3,5 éves lányom még nem értene.

kategória: kisemlős, válaszok száma:14, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Nuci gazdi (Tappancs), 2013. October 03. #12099

az az első baj hogy két azonnos nemü hörcsög nem fér el egymás mellet.az enyém már 1 éves és végig egyedül volt.jaj és mindenféle képpen vidd dokihoz

Válaszolta andy8719 gazdi (Happy), 2013. September 25. #12070

A kérdező hozzászólása:

Kedves Cimbi
Egyetlen egy kicsi van,akin meglepődtem,de imádom,mert nagyon különleges!!!!!!!!!!!!!! Tölteni fogok neked fel képeket,de elvitték a kártyaolvasóm!De holnap töltök ígérem!!!!!!!!!!!

Válaszolta Minciri gazdi (Szemi Emlékére), 2013. September 25. #12068

Ja, és mindenképp vidd el dokihoz, ha csak nem fenyeget a párod! ( vicc volt, de tényleg vidd el!)
A szakértő nevére azért kíváncsi lennék.
És a színre!
És szedd külön őket!


Válaszolta Minciri gazdi (Szemi Emlékére), 2013. September 25. #12067

Szia én vagyok Cimbi és Morzsi is!
Sokat tudok én is a dzsungikról, most is van 2.
A beltenyészet tényleg nem a te hibád. Sajnos vannak olyan felelőtlen szaporítók akik össze-vissza szaporítják őket! Sajnos tényleg lehet a beltenyésztettek, ahogy elmesélted. És nehéz is elajándékozni őket. Kígyó, görény, macska eledelnek ne add oda senkinek sem HA LEHET.
Ha jól értettem akkor 7-en vannak, akkor szép egy alom. Képet nem töltöttél fel úgyhogy nem tudom megmondani milyen színűek, de ha töltesz fel esetleg segíthetek. Ha átlagos körüli ( nyilván nem valami ritka) színűek akkor talán könnyebb elajándékozni! 3 hetes korukba már el kell őket ajándékozni!
Azt megkérdezhetem, hogy kit hívtál mint szakértőt?
A két nőstényt viszont szét kell szedni mindenképp, ha nem akarod , hogy a kislányod lássa, ahogy megölik egymást. Mert ha még most nem is de később hidd el ez lesz a vége. Nagyon-nagyon ritka az olyan ahol nem.
Szóval: még mindig
azt mondom, ha már lehet szedd szét a két csajszit, ha lehet tölts fel képeket, hogy meg tudjam mondani milyen színűek.
Sok sikert!

Válaszolta andy8719 gazdi (Happy), 2013. September 25. #12063

A kérdező hozzászólása:

Amúgy hívtam a legelső pillanatban már egy szakértőt.És hozzá ragaszkodom is!Minden hétvégén itt van és megnézi minden rendben van-e és az ő segítségéve lesznek elkülönítve a kicsik is 1-2 hét múlva,amíg nálunk lesznek.Sajnos én is félek a beltenyészettől,de nem az én hibám,h vemhesen hoztam el,hisz nem látszódott rajt semmi.Nagyon nehéz őket tovább adni szerető gazdiknak,még ingyen is :( többen felajánlották,h elviszik őket nagyon szívesen.és mikor megkérdeztem,h hova a válasz ez volt: Hüllő eleségnek.......

Válaszolta andy8719 gazdi (Happy), 2013. September 25. #12062

A kérdező hozzászólása:

Ja!most lesznek 2 hetesek és maguktól esznek már.ki-kimennek a tálhoz és amit tudnak azt meg is eszik.

Válaszolta andy8719 gazdi (Happy), 2013. September 25. #12061

A kérdező hozzászólása:

Kérdésedre válaszolva!Olyan ember,amilyennek az anyja nevelte........akkor gondolhatod milyen ő.Természetesen a hörcsögök nem maradnak nálunk(a kicsik).Hiába választom szét őket,az állatkereskedésben nem fogják,ez tuti.Próbálom őket elajándékozni,de nem egyszerű.elhihetitek,h én sem akartam 2 hörcsög mellé még 7-et.de ennek ellenére nem bántom őket és rendesen gondjukat viselem.........

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. September 24. #12060

ui 1 honapos kishörik már maguktól kell hogy egyenek

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. September 24. #12059

akkor viszont a kicsiket el kell különíteni a fiú és lány egyedeket külön ketrecbe mert már elég nagyok egy hónaposan hogy önállóan egyenek mert nemsoká testvér testérrel és anya fiával fog párzani ez egy két hét vagy (egy két honap ha együtt vannak be következik és vége láthatatlan egészségtelen kölyök áradat lesz ha nem tudod melyik milyen nemű inkább vidd el hozzáértő dokihoz a minél hamarabb !!

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2013. September 24. #12058

Ne haragudj,nem bántani akarlak,de milyen ember az aki nézi egy kisállat betegségét és nem tesz semmit.Itt a párodra gondolok.Majd akkor a családtagját sem viszi orvoshoz ha beteg? Én a helyedben nem foglalkoznék a véleményével,biztos elvinném az orvoshoz.Ha meg nem,akkor inkább plüsst vegyél a kislányodnak,ne élőlényt.

Válaszolta andy8719 gazdi (Happy), 2013. September 24. #12057

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm a válaszokat!Dzsungáriai törpehörcsögök igen.sajnos lehet,h beltenyészet.állatkereskedésben vettük,ahol mint tudni többen voltak együtt,egy helyen.nem vakargatja.Két nőstény van együtt(testvér pár)nem volt velük semmi gond és most sincs.nem verekednek,még egy nyekkenés sem hangzott el.a másik nőstény anyjukként viseli gondját a piciknek.Ja!és az állatot már vemhesen hoztuk el.augusztus 29-én és szeptember 12-én ellett.

Válaszolta Minciri gazdi (Zafír emlékére), 2013. September 24. #12054

Először is! Milyen fajta törpehörik? Dzsungáriai? Mert őket különösen nem szabad együtt tartani! ( a többi törpét sem( kivéve a roborovszkit) de őket meg pláne nem) Persze 2 AZONOS NEMŰT NEM SZABAD!!!!!! úgyhogy vegyétek külön őket!
4 hónapos korban már eléggé ivarérettet a törpék! Tudod hogy ki a tenyésztője vagy ez esetben lehetséges szaporítója? kb. pont 3 hét a vemhességi idő! 2 hét az 14 nap ha első a szülés még akkor is rendellenes.

Sajnos én csak tartási segítséget tudok adni, de nem vagyok állatorvos! Azt viszont már megtanulta, hogy állatorvoshoz kell vinni!!!
De ne csak sima állatorvoshoz, hanem HA LEHET egzotikus kisállatokhoz értőt!
Az előbbiekhez: Sajnos ha nem tenyésztőtől van ( márpedig szerintem sajnos igen, mert mi se tenyésztőtől vettük az elsőt, de még a 6.-at se)
akkor lehetséges hogy beltenyésztett!
Tehát: Vidd dokihoz és Szedd szét őket! A hörit már nem szabad pároztatni!

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. September 24. #12052

ha vakargatja a lábával lehet akár rüh is vidd el dokihoz a kicsi hörikkel együtt én is azt mondom vedd rá a párodat keress olyan dokit aki ért hozzá sajnos nem minden rendelő ért az ugyn egzotikus állatokhoz ..:) ez a höri a mi nem kutya macska vagy ló az egzotikus állat és ha kell mert esetleg bunyó miatt jött a folt szét kell választani őket és a kicsik nemét is meg kell nézetni mert korán párosodnak... :) sok sikert