‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Martii gazdi (Boni), 2013. December 06. #2385

Melyek azok az emberi betegségek, amelyeket elkaphat a kutya?

Ezt most azért kérdezem, mert éppen beteg vagyok, torokgyulladás, hőemelkedés, köhögés, orrfolyás stb és félek, boni elkapja. van immunerősítő vitamin kutyáknak??

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta wooh gazdi (Brownie), 2013. December 07. #12471

Szerintem nem lesz baja, ne aggódj.

Válaszolta Martii gazdi (Boni), 2013. December 07. #12468

A kérdező hozzászólása:

Köszi a választ! Boni elég keveset van kint... :( benti kutyus a lelkem. ezért is félek hogy nem túl erős az 5 hónapos kicsi szervezete . de köszi a tanácsot :)

Válaszolta wooh gazdi (Brownie), 2013. December 07. #12465

Nem jellemző, hogy elkapnának egy megfázást tőlünk. De nem kizárt. Ha a kutyád eleget van a szabadban és éri hideg és meleg, eső és szél, akkor valószínűleg elég erős az immunrendszere, hogy amúgy se kapjon el semmit.

Gondolj bele, egész nap a földet szimatolja és aktívan kapcsolatban van a padlóval, járdával, labdázik, faágat rágcsál, amit a szájába vesz. Ha te a szádba vennéd a labdát, egyből mindenféle betegséget szednél össze, de ő erre fel van készítve, így nem lesz baja.

Nem ajánlott, de természetesen vannak immunerősítők is, például a béres kutya csepp, de én azt mondom, hogy ezzel többet ártasz neki mint amennyit használ. Az a fontos, hogy a kutya eleget legyen kitéve az időjárás viszontagságainak. Ehhez hozzájön a megfelelő táplálék és a kutyának nem lesz semmi baja és nem fog tőled se elkapni semmit. Ha elkezdesz adni neki immunerősítőt, ruhácskát télire, akkor csak az immunrendszerét gyengíted, hiszen hozzá fog szokni, hogy "külső" segítség érkezik, nem lesz olyan dús a bundája pl. és könnyebben megfázik.

Tehát röviden: ne aggódj, nem fog elkapni tőled semmit. Jobbulást!