‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Fanni_1d gazdi (Roki), 2014. January 17. #2421

Túl késő a pórázzal való sétálás megszoktatása?

1 éves cane corso-m van és nem megy pórázon. amikor ráteszem elfekszik és nyüszít. lehet túl későn próbáltuk meg? a nyüszítés nem tudom mért van mert félre értésbe ne essék nem verjük meg ilyenek. lehet ezen segíteni? köszönöm előre is :)

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Gyöngyimami gazdi (Honey Maci), 2014. January 26. #12651

Csak annyit tennék hozzá, hogy a póráz felvételt jutalomfalattal nyomatékosítanám. Ezzel már biztos örömteli eseménnyé teszed a póráz felvételét. Majd mikor el is indulnál vele, ha már természetes neki hogy ráteszed a pórázt, szintén jutalomfalattal jutalmaznám a láb mellett menést, pár lépésenként.

Válaszolta Fanni_1d gazdi (Roki), 2014. January 17. #12611

A kérdező hozzászólása:

Oh köszönöm szépen a válaszodat és mindenképpen kipróbálom amit mondtál.
Hát igen az én kicsi Cane Corsom vagy nyüszít egész nap vagy énekel ()
Egyszer videóra veszem,hogy énekel érdemes meg hallgatni
És mégegyszer nagyon köszönöm

Válaszolta wooh gazdi (Brownie), 2014. January 17. #12610

Dehogy keso

Es termeszetesen lehet segiteni Elsore ne akarj sokat, csak egyszeruen tedd ra par masodpercre es utana vedd is le rola. A lenyeg az, hogy pozitiv elmenyek kotodjenek a porazhoz.

Miutan mar jo par percig kibirja magan a porazt (csak rajta van, nem csinalsz vele semmit), csak utana kezdj el vele egyaltalan par lepest tenni ide-oda, es mindig vedd le rola a vegen a porazt es nagyon dicserd meg.

Mondjuk nagyon erdekelne az eset ;) Esetleg egy videot keszitehtnel rola, mert egy 1 eves Cane Corso nyuszitve a foldon erdekes latvany lehet

Az is fontos, hogy magat a poraz felcsatolasat hogy csinalod.

1. Behivod a kutyat
2. O odajon es hatalmas simi, abajgatas ES mint egy mellekes dolog rateszed a porazt.

Levetel ugyan ez. Odahivod magadhoz a porazon levo kutyust, majd hatalmas simi, abajgatas es mellekes dologkent leveszed a porazt es kiadod a mehetsz vezenyszot, ami a szabadfoglalkozast jelenti.

Ezt lehet sokat gyakorolni otthon ameddig meg nem baratkozik vele.

Termeszetesen legkozelebb ezt mar par honapos korban kezd el, mert idosebb kutyak picit nehezebben fogadjak el, de mindegyik meg tudja tanulni.