‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Gyöngyimami gazdi (Honey Maci), 2014. January 18. #2423

Hogy játsszak a kiskutyámmal, hogy ne legyen harapós?

Kis kuvaszom nagyon szeret törölköző húzogatós, meg más küzdős játékot játszani. ilyenkor oda is kap néha a kezemre. kutya iskolában mondták, hogy nem jó ez a játék, mert itt én vagyok a "préda" védelmezője, tehát ellenfél. de akkor mit játszunk? a kuvasz nem egy apportírozó fajta. néhányszor vissza hozza a labdát, oda is adja, de nem lelkesedik érte túlságosan.
kedvenc játékai: plüss macival birkózás, ahol én fogom a macit. irhadarab tépés, szintén én tartom. ez egyik sem való neki?

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. January 18. #12627

Majd kinövi. Persze azért nevelni is kell, ne hagyd rá, ha harap. Az jó, ha elcseréled a papucsodat egy játékra.
http://www.haziallat.hu/kutya/viselkedes/kolyokkutya-harapdal/2896/

Válaszolta Gyöngyimami gazdi (Honey Maci), 2014. January 18. #12626

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm a segítséget! Nem rágja, hanem finoman harapja a kezem, ami nem lenne baj, de a kisgyerekeket megijeszti vele, így szeretném róla leszoktatni. Ma viszont a férjemet 2x is megharapta úgy, hogy vérzett is. Rágós játékai vannak, mikor elviszi a papucsom, mindig egy ilyenre cserélem. :D

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. January 18. #12625

Szerintem butaság amit mondtak neked. MINDEN kölyökkutya rágja a kezed ilyenkor. A válasz egyszerű. Most váltja a fogát. Vegyél neki valami játékot(kötél, labda, vagy bőrcsont) amit rághat a kezed helyett. Ha a kezedet rágja, akkor szólj rá, ha az nem érdekli, akkor kicsit koppints az orrára, és úgy mondd neki: Nono! vagy Nem! Ha akkor elengedi a kezed, nagyon dicsérd meg. A játék egy fontos kapcsolatépítő eleme a kutyás életnek. Az én kutyáim sem apportosak, és mi mást tudsz vele játszani mint huza-vonát ilyenkor? Szóval így szinte azt mondták neked a kutyasuliban, hogy ne játssz a kutyáddal. Melyik suliba jártok?

Válaszolta molnarorsolya gazdi (Dolly), 2014. January 18. #12624

szerintem semmi baj a játékaiddal a legtöbb kutyus ilyen.az hogy harapós lesz-e saját bevallásom szerint nem a játéktól függ.egyedül azt ne engedd hogy a kezedet harapdálja.