‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Minciri gazdi (Minciri Emlékére), 2014. February 13. #2457

Dzsungáriai törpehörinek hosszú a körme, mit lehet vele kezdeni?

Van 2 dzsungim, és mindkettőnek, már brutálisan hosszúak a körmei. egy előző hörcsögömnél próbáltuk levágni neki, de egy törpehörcsögnél ez gyakorlatilag lehetetlen. mit lehetne vele akkor kezdeni? nem koptassák szerintem a körmüket szerintem, de nem hiszem, hogy sok kalciumot, fehérjét kapnának. orvoshoz nem akarjuk vinni. valaki segítene nekünk? a válaszokat előre is köszönöm. :)

kategória: kisemlős, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Minciri gazdi (Szemi Emlékére), 2014. July 11. #13185

A kérdező hozzászólása:

Állatorvoshoz vinni pont ezért nem akarjuk. Meg nincs is a környéken normális. Az egyiknek már jó a hossza, a másiknak kicsit kisebb lett, de még hosszú. Fogalmam nincs, mi lehet az oka. :(

Válaszolta molnarorsolya gazdi (Bobby), 2014. February 17. #12764

Mi állatorvoshoz szoktuk elvinni,bár az pár ezer forintot kér érte.

Válaszolta Minciri gazdi (Szemi Emlékére), 2014. February 15. #12751

A kérdező hozzászólása:

Igen, van ahol tudnák koptatni, a fogukkal nincs semmi baj, azt koptatják is, de a körmüket nem hajlandók. a fa se segített. Reszelni meg vágni, mint azt már mondtam, lehetetlen.

Válaszolta sziszike1987 gazdi (Kira), 2014. February 14. #12742

Nekünk is volt dzsungink meg arany is van,de ahogy Csini se úgy én sem tapasztaltam ilyet.Abban is igaza van,hogy a túlnőtt köröm inkább a tengerimalacokra jellemző.Esetleg tegyél be neki egy nagyobb fát (azon a fogait is tudja koptatni) amin tud mászkálni és ott legalább tud kopni a körme.Vagy esetleg( tudom viccesen hangozhat) megpróbálhatod neki körömreszelővel picit lereszelni(a doki is csak levágni tudná neki.azért a körömreszelés egy ilyen picike állatnál biztonságosabb) Mivel nekik pici a körmük,így a körömreszelő nekik tökéletes és hamar a rendes méretre is tudod reszelni neki :) De azért óvatosan.Ha esetleg a hörid nem kezes,akkor marad a fás megoldás.Mivel ha nem kezes,akkor elég nehéz lenne neki úgy reszelni a körmét,hogy közben össze vissza ficánkol.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. February 14. #12741

van kerekük, meg valami keményebb felület, hogy koptassák? Nekünk is volt sok dzsungink, de nem volt soha ilyen gond, inkább csak a tengerimalacokra jellemző ez. Van a facebookon sok dzsungáriai törpehörcsögös csoport, lépj be, ott érdeklődj, szerintem hasznosabb választ tudnak adni! :)