‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte nl2001 gazdi (Füles), 2014. March 23. #2488

Hogyan tudom megtanítani a kutyusomnak azt, hogy szagminta után keressen vmit???

Megszeretném tanítani a kutyámnak azt, hogy megszagoltatok vele vmit, és az alapján keresse is meg azt. :) lécci segítsetek!! :))

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta nl2001 gazdi (Tapi), 2014. March 24. #12861

A kérdező hozzászólása:

köszi :))

Válaszolta Volfbest gazdi (Zoey), 2014. March 24. #12860

Az én tapasztalataim alapján,eddig az összes kutya akinél kipróbáltuk,sikerrel járt :) Én úgy csináltam először minden kutyánál,hogy a gazdi bújuk el először valahova,addig a kutyát lefogják..majd eleresztik és az odarohan a gazdihoz. Szerintem KEZDŐ LÉPÉSNEK nem rossz,én nem tom már hány kutyának tanitottam,de eddig mindig sikerült! :) Sok sikert!

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. March 24. #12859

Attól függ mit. Pl ha szeret labdázni, akkor szagoltasd meg vele a labdát, (a kutya addig legyen elzárva, vagy kikötve) és úgy, hogy ő is lássa rejtsd el valahova, egyszerűbb helyre. (pl fa mögé) Aztán a "keresd" vezényszóra engedd el, és ha megtalálja, akkor dicsérd meg. Ha ez jól megy, hogy akár idegen helyen is megtalálja a játékát, akkor szerintem mást is megtalál, ha előtte megszagoltatod vele. Én így tanítottam Zsöminek, bár így azért embert nem találna meg, gombát, de jó móka, kicsit tornáztatja az agyát. :)