‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte alyszi gazdi (Maszat), 2014. May 31. #2549

Törpenyulat szeretnék tartani

Törpenyuszit szeretnék tartani,és azt szeretném kérdezni,mivel járna ez?
annyit tudok hogy ketrec kell neki,de nekem csak akváriumom van.az nagy baj lenne hogyha ott tartanám?de leginkább azt szeretném tudni hogy ez mivel jár?


köszi :d


kategória: kisemlős, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta Katus4 gazdi (Topi), 2014. June 03. #13101

Nagy hely kell egy nyúlnak!És nem szabad homokot vagy sódert alájuk rakni! Az etetésük is bonyolult mert érzékeny az emésztőrendszerük. Nagyon sok szénát igényelnek és vizet.De ehetnek almát,répát és magkeverékeket. K betűs zöldségeket TILOS adni nekik! De inkább ólban vagy ketrecben tartsad őtőket. És foglalkozni kell velük sokat! Sok szerencsét!:)

Válaszolta tamasviolaeszter gazdi (Tapmancs), 2014. June 02. #13100

Mekkora akváriumod van? A nyuszi tudtommal igényli a teret, nem zárhatod be egy olyan szűk helyre. Az akvárium tetejére mindenféleképpen valami rácsot kellene akkor helyezni, hogy ki ne másszon, meg az oldalára lyukakat, hogy szellőzzön, cserélőndjön rendesen a levegő; és sokkal-de sokkal nehezebb takarítani egy akvárium alját. Én szerintem ez hosszú távon nem megoldás, jobb lesz neki a rendes ketrec. Gondolkodtál azon, hogy eladod az akváriumot, és az árából veszel egy ketrecet?

Válaszolta alyszi gazdi (Maszat), 2014. June 03. #13102

A kérdező hozzászólása:

köszönöm a válaszokat és igen gondolkodtam rajta hogy eladom az akváriumot! :)

Válaszolta vendeghveroni gazdi (Puszedli), 2014. June 10. #13107

Vegyél neki ketrecet,az akvárium nem neki való!Víz és széna mindig legyen előtte,és valami zöldséget,gyümölcsöt is adj neki! Szerezz be neki még fogkoptatót,ágakat.A ketrecbe tehetsz sima macskaalmot is. Egyébként nem fogod megbánni,hogy veszel egy nyuszkót,nagyon szeretnivalók,viccesek és cukik.Nagyon sok szeretetet tudnak visszaadni. Itt egy kis olvasgatni való:http:www.torpenyuloldal.freeweb.hutorpenyul_tartas.html

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2014. June 19. #13115

cuki és többiek válasza nagyon korrekt még annyi hogy oltás is kell a nyusziknak adni !!! Az egyik oltás a : nyulak vérzéses betegsége ellen a másik a : myxomatosisa ellen fontos hogy vedd fel a kapcsolatot ez ügyben olyan állatorvosi rendelővel ahol van egzotikus azaz nyuszik számára is szakrendelés és ha bármi kérdésed van az oltással vagy a tartás technológiával kapcsolatban kérdezz bátran tőlük is !!! myxomatosist a szúnyog terjeszti a csípésével fertőzi meg a nyulakat!!!!!sok sikert a nyuszi tartáshoz :O)

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2014. June 19. #13117

a ketrecben tényleg nagyra kell gondolni minimum 1.5m hosszúnak kell lenni :)