‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte ibogi99 gazdi (Hédi), 2014. July 01. #2564

1,5 éves chow-chow-m sétáltat engem és nem én őt, szeretnék ezen változtatni, de fojtós nyakörvet nem veszek neki. tudtok segíteni?

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Volfbest gazdi (Zoey), 2014. July 02. #13153

Ha elébed megy,te az ellenkező irányba fordulsz,és mész,a kutyát magaddal rántod. Ez a módszer bevállik.Én több kutyán is próbáltam már,több méretű,nemű, fajtájú , és mindig bevállt. Egy másik megoldás meg a hám. Brúnót nem tanítottam sétálni,vagyis próbáltam,más módszerrel,de nem vállt be,rendeltem neki egy hámot,(neki is kellett egy,mert az össz ebünket hámmal sétáltatjuk,több okból)és hámmal elsőre és még mindig gyönyörűen megy. Nyugodtan,gyönyörűen.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. July 01. #13151

Halti lehetne segítség. Bár ilyen nagy kutyánál lehet az sem hoz előrelépést. A másik opció, hogy amint húz hátraarcot vágsz és a másik irányba mész. De tényleg egy kutyaiskola a legjobb megoldás. :) www.egyikkutyamasiknem.hu - Itt nézd meg a részeket, sok segítség lesz benne. :)

Válaszolta Leonetta gazdi (Háni), 2014. July 01. #13149

Legjobban szerintem a kutyaiskolában tudnak neked segíteni. Ha erre nincs lehetőséged, én szájszíjat vettem a kutyának ,arra az időre míg nem jutottunk el kutya suliba. Hozzá kell szoknia a kutyának,az elején nagyon piszkálta le akarta venni,de esélye sincs húzni. :) http:tapfutar.huimagestermekekHH002.jpg

Válaszolta ibogi99 gazdi (Hédi), 2014. July 01. #13148

A kérdező hozzászólása:

A magam mellett tartást állandóan csinálom, amíg bírom, de az nem nagyon hatott nála.

Válaszolta Minciri gazdi (Szotyi Emlékére), 2014. July 01. #13147

Pedig a fojtós lenne a jó. Ha húz a kutya, próbáld magad mellett tartani, vagy megrántani a pórázt. Ha nagyon egy irányba akar menni, akkor te menj pont az ellenkezőbe. Szerintem.