‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte sziszike1987 gazdi (Kira), 2014. July 05. #2567

Szerintetek ez igaz? :o

Bátyámnak van egy kölyök kaukázusija,akit majd a kertben szeretne tartani ha nagyobb lesz.hogy ne unatkozzon hoz mellé egy társat egy szuka amstaff személyében(lefoglalta).ma mikor vitte dokihoz macikát(kau) mondta a dokinak,hogy hoz neki egy szuka társat.a doki erre azt mondta,hogy felejtse el,mert ha macika nagy lesz és tüzelni fog akkor megöli az amstaff szukát.azt is mondta a doki,hogy hiába együtt fognak felnőlni,akkor is.ez szerintetek mennyire fedi a valóságot? nekem kicsit abszurd.

kategória: kutya, válaszok száma:7, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Kira2013 gazdi (Kira), 2014. July 18. #13205

Ez igaz lehet.A kau kifogja nyírni a stafit.Szuka szukával rivalizál.Nekünk is a szuka kau kinyírta a másikat (szuka másik kaut, foxi szukát,...).Erélyesek a kauk.Vigyázzatok!!!!!!A szukák kauban erősebb jellemek mint a kanok.Apumnak a szuka neki megy a kannak....

Válaszolta tamasviolaeszter gazdi (Tapmancs), 2014. July 09. #13179

Ha jól értettem, akkor mindkét kutyus szuka. Farkasok közt szokott előfordulni, hogy az alfanőstény megöli a másik nőstény kölykeit, hiszen csak neki van joga kölyköket elleni. Már olvastam ugyanerrők kutyák között is, viszont szerintem egy jó falkában, ahol te vagy az "alfa", azaz a gazdi a család feje és nem a kutyák irányítanak, ez elvileg nem fordulhat elő. Ha mégis szeretnétek kölyköket, ajánlott a másik kutyát pár hétig elzárni, vagy csak felügyelet mellett engedni a kicsikhez... Ami pedig mindenre abszolút megoldás, az az ivartalanítás :) Gondoljátok meg, ne szaporítsatok! Így is elég kóbor eb van az utcán.

Válaszolta Bardoo gazdi (Cirmi emlékére), 2014. July 06. #13173

A kutyatár nevű könyvben olvastam hogy ha születik egy kiskutya akkor a szukát távol kell tartani a kantól mert előfordulhat hogy nem kívánt kölyök születik.

Válaszolta Leonetta gazdi (Háni), 2014. July 06. #13169

jól értem ,hogy a kaukázusi kölyök is szuka? vagy ő kan? mert olyannal már találkoztam,hogy egy fiú egy lány kaukázusi együtt,jól meg vannak. azonos nemű kutyáknál szokott gond lenni,de az ivartalanítást még az ivarérettség előtt ajánlatos elvégezni,(én így hallottam),ezzel talán elkerülhető lenne a probléma?!

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. July 06. #13166

Egyetértek Bojszival. Ami még lehet, hogy a doki inkább azért mondta, hogy elrettentse bátyádat az új szuka kutyától, hogy ne legyenek fölösleges szaporulatok. Ezért inkább kicsit túloz, hogy biztosra menjen abban, hogy nem lesz egy alom kiskutya.

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. July 06. #13165

Hát, én nem tartom annyira abszurdnak. Mind a két kutyafajta elég kemény, szóval inkább még érdeklődj tovább a neten, olyan gazdiknál, akiknek ilyen kutyájuk van. Az én kutyám, a fiúkkal kijön, de van környékünkön 2-3 szuka, amelyikkel kerüljük egymást, mert már messziről vicsorognak egymásra. Jobb megelőzni a bajt, minthogy aztán azon törni a fejed, hogy hova add tovább az egyik kutyát, ha így van. Lehet, hogy kevésbé erőteljes fajtát kellene választanod a mellé. Persze, nem akarok okoskodni, de mindenképp tájékozódj gazdiktól, tenyésztőktől.