‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte viktoriahorvath gazdi (Coco), 2014. July 09. #2572

Hogyan tudom leszoktatni a durva harapdálásról??

Pár napja fogadtunk be egy 1,5-2 éves labrador- staffy keverék nőstény kutyát. nagyon okos,barátságos elsőre szót fogad. a gond az,hogy nem lehet vele játszani csak labdázni. erőszakoskodik,morog, és elkapja az ember alkarját nagyon erősen. ha fut valaki, utána rohan és elakarja kapni.

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. July 10. #13184

Mindenképpen és minél előbb kérjetek tanácsot szakembertől, esetleg kutyasuli, ha van anyagilag keret rá. Mivel befogadtátok nem lehet tudni milyen volt az előélete és ez a viselkedés nála miért alakult ki. Lehet, hogy alapból fogásra tanították az előző helyen és így nem érti, hogy ti csak játszani akartok vele. Az is lehet, hogy kővel dobálták és ezért a labda nála nem a játékszert jelenti. Ezek a kutyusok kemények, mindenképp kell egy falkavezér a családból, akire hallgat, nem szabad bizonytalannak lenni, mert akkor átveszi az irányítást. Mivel okos, egy hozzáértő segítségével biztos le lehet szoktatni a rossz szokásairól.

Válaszolta Bardoo gazdi (Cirmi emlékére), 2014. July 10. #13181

Vegyetek neki szájkosarat! Amúgy amikor a cicám kicsi volt akkor hátrafeküdve ő is karmolászott.

Válaszolta tamasviolaeszter gazdi (Tapmancs), 2014. July 09. #13180

Annyit hozzátennék Csini válaszához, hogy ha rászóltok és akkor sem engedi el, akkor ki lehet zárni a közösségből, pár percig figyelembe se venni, "levegőnek nézni", s majd ha lenyugodott, akkor visszahívni s folytatni ott, ahol abbahagytátok. Ha megint durváskodik-rászóltok-nam hagyja abba, akkor megint kizárni s ezt folytatni. Ahogy Csini is mondta: fő a következetesség!

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. July 09. #13178

Neki ez a játék, sajnos azt nem veszi észre, hogy ezzel fájdalmat okoz. Ilyenkor nagyon határozottan szóljatok rá, ha elenged dicsérjétek meg. Következetesen le kell tiltani erről a viselkedésről, és akkor egy idő múlva jobban odafigyel arra, hogy mit csinál. :)