‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte ABigObjectFan gazdi (Akita), 2014. July 26. #2586

Sos! sürgős kérdés, mit lehet tenni egy kiscicával????

Találtunk egy kiscicát aki nagyon nyávog, nagyon éhes, és újszülött az anyukája nem foglalkozik vele, nem szoptatja én meg megszeretném menteni, kérlek mondjátok meg mit tegyek, mert a kiscicának nem túl sok idője maradt!
kérlek próbáljátok megmondani mit tegyek, és nem rossz kommenteket kérlek!
előre is nagyon köszönöm!

kategória: macska, válaszok száma:6, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Öcsi emlékére), 2014. July 29. #13249

Ez a beszéd, nem is szabad feladni! Büszke lehetsz magadra! Drukkolunk nektek, esetleg kérj még tanácsot cicás oldalakon olyanoktól, akik már felneveltek kiscicát, ott is kaphatsz még okos tanácsokat.

Válaszolta ABigObjectFan gazdi (Akita), 2014. July 28. #13236

A kérdező hozzászólása:

Nagyon köszönöm a segítségeket :) A szüleim nem akarnak még egy macskát a házba, de azt megengedték, hogy felneveljem :) Nehéz lesz, és sok türelem kell hozzá, de mindent megteszek a kiscicáért, amennyit tudok, mert mindig belegondolom magam a kiscica helyébe, hogy nekem milyen lenne gondozás nélkül. Nem fogom hagyni, "harcolni" fogok a kiscica életéért.

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Teki), 2014. July 27. #13233

Még egy ötlet, bár ez elég nehéz, de macskás netes oldalakon próbálj pótmamát szerezni neki, hátha... Tehéntejet ne adj neki, ha tudtok szerezni kecsketejet akkor az legjobb (piacon lehet kapni) vagy kismacskáknak való tejet, amit az állatkereskedésben lehet venni. A fecskendő jó, de már lehet kapni direkt kiscicáknak való cumisüveget, csak rá kell jönnie módjára és akkor már nyert ügyetek van. Drukkolok nektek, nagyon szép tőletek, hogy segítetek neki.

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2014. July 26. #13231

Cumisüvegből etesd,abból tud enni. Ne adj neki tehén tejet,a macskák laktóz érzékenyek és a kiscicáknak komoly hasmenést okoz a tej. Vagy laktózmentes cicatejet adj neki,vagy vannak tejpótló tápszerek amik állatorvosnál és kisállat eledel boltokban kaphatóak. Naponta négyszer ötször kell etetni. Ha pár napos csak a cica akkor a fenekét nedves vattával naponta többször kell törölgetned,hogy beinduljon az emésztése. Ezzel váltod ki azt amikor az anya macska nyalogatja a kicsiket.

Válaszolta ABigObjectFan gazdi (Akita), 2014. July 26. #13230

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm szépen, rengeteget segítettél! Csak hát nekem 1-2 napos kiscicáról van szó :(

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. July 26. #13229

Tartsátok melegen, ennyi idősen nem tudja a hőjét szabályozni! Tekerd be valami plédbe, persze úgy, hogy ne fulladjon meg! Fecskendővel próbálj neki egy kis meleg tejet adni! Ne forrót, csak meleget. Állatorvostól tudsz kérni fecskendőt, de ha nincs otthon úgy is jó, ha valami konyharuhát (a sarkát) belemártod a tejbe, és azt teszed a szájához. Ha van benne élni akarás, és éhes, akkor megeszi a tejet! Ha tudsz vegyél neki állatboltban tejpótló tápszert az nagyjából azt tartalmazza mint az anyatej! http:www.exopet.huallatgyogyaszaticentrum20110904-arva-kiscicak-felnevelese Itt olvasd el! Mi hörcsögöt neveltünk fel így, mert az anyuka nem etette őket, így kitartás!! :) Majd jelentkezz, hogy mi a helyzet!