‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Xiliane gazdi (Csiri), 2014. July 27. #2587

Folyton nyalakszik,segítsetek!!

Kutyusom,akárhányszor csak elviszem sétálni,folyton talál olyan helyet akár fűben,fa tövében ahol elkezdi nyalni az adott dolgot. hogy másik kutya pisije e vagy mi lehet,azt nem tudom,de nagyon zavar. félek elkap valamit,és mivel volt már kennel köhögése két éve,az orvos azt mondta fogékony rá. van esetleg valami bevált praktika,tanítási módszer? szeretném úgy sétáltatni,hogy neki is öröm legyen,és ne csak a pórázon vigyem..

kategória: kutya, válaszok száma:1, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. July 27. #13232

A pórázon séta is öröm egy kutyának, hiszen a gazdájával lehet. Ha tudod engedd el egy réten, vagy valahol. Tanítsd meg neki azt, hogy visszahívható legyen, és szidd le ilyenkor mikor eszik, vagy nyalogat valamit. Meg kell neki tiltani azt, hogy mindent összeegyen amit talál, méreg is lehet, amitől meghal. Ezzel nagyon vigyázni kell. Ha pedig póráz nélkül szeretnéd sétáltatni, akkor a járdaszabályt érdemes megtanítani, amit úgy a legkönnyebb (csak ha már visszahívható!!) hogy elengeded, és ha a járdán megy megdicséred, és adsz neki jutalomfalatot, ha pedig lelép a járdáról rászólsz. Ha visszamegy a járdára dicséret, és így tovább. :) Emellett jó ha tudja azt, hogy "állj", "jobbra", és "balra". Így ha kicsit távolabb van sem kell félned attól hogy elüti valami, de mikor így mentek a járdán ne engedd túl messzire magadtól, ne szokja meg, hogy méterekkel előtted megy. Ez jó nagy munka, nekünk 2 hónap volt, úgy hogy naponta sétáltunk, így mára megáll, és kanyarodik aszerint, hogy mit mondok. :) De az is jó, ha van a közeletekben kutyaiskola, ott el tudod engedni, és játszhat a többi kutyával, és még tanul is. :)