‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte PIPI1974 gazdi (TRÉSZIKE), 2014. August 02. #2599

Hogyan tüntessem el a kéthetes kiscicábol a bolhákat vegyszerek nélkül









hogyan tüntessem el a bolhákat a 2 hetes kiscicákból vegyszerek nélkül?


kategória: macska, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Napszemi gazdi (Lola), 2014. August 07. #13292

Virbac Effipro spray, már két napos kortól használható, nekem bevált.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. August 02. #13270

2 hetes? :o Hát először az anyamacskát bolhátlanítsd. De sajnos ha ennyire bolhásak vegyszerek nélkül nehezen megoldható. Esetleg levendulaolajat keverj vízzel. (2rész víz 1 rész olaj) de ez nem a legjobb módszer nem fogja kiírtani teljesen a bolhákat, inkább megelőzésre jó. Ha azt szeretnéd, hogy életben maradjon a cica vegyél neki állatorvostól valamit, ami kihajtja a bolhákat.

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Öcsi emlékére), 2014. August 02. #13269

Hát, nem könnyű feladat, mert valószínű a mama is bolhás. A legjobb lenne először megfürdetni őket, de ez macskáknál nem mindig jó ötlet. A kicsi még nagyon kicsi, de pár hét múlva viszont, persze mikor meleg van, hogy meg ne fázzon bolha elleni samponnal. Sűrűn fürdetni nem szabad. Addig javaslom, a helyük kitakarítását, porszívózás, a takarók átmosása és a bolhák kézzel való összenyomkodása, megölése. Bár ez viccesen hangzik, de a mi cicánk, mivel utcáról került hozzánk 4 hetesen szintén bolhás volt, nála ezt alkalmaztuk. Hanyatt fektettük kiscicánál ezt még lehet és a hasán szaladgáló bolhákat körömmel összenyomtuk. Persze lehet, hogy ez nem gusztusos egyeseknek, de hát ez van. Féregtelenítést mindenképp ajánlom még (összefüggésben van a bolhával), paszta formában már ilyen pindurkáknak is lehet adni és a mamának is mindenképpen, mivel még szoptat és folyamatosan mosdatja a kicsit, egymásnak adják vissza az élősködőket. Azért egy dokitól nem árt tanácsot kérni, hátha vannak már új technikák, esetleg nézzél utána, hogy nincs-e olyan gyógynövény, amit bolhák ellen lehet használni.