‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte hompothangela gazdi (Maja), 2014. August 29. #2640

Mi baja van a kutyámnak????

Sziasztok!

egy 10 hónapos német juhász kutyus tulajdonosa vagyok.
az elmúlt hetekben rohamosan fogyott, tegnap estére pedig le is sántult.
eddig az állatorvos azt mondta, h nyár van nem esznek úgy a kutyák, ezért fogyott le-. tegnap este elvittem egy másik-számomra teljesen idegen- állatorvoshoz..mert úgye sánta....az volt az első kérdése, h mennyi idős. rögtön feltünt neki, h rettenetesen vékony. kapott rögtön két injekciót.a lábának "semmi" baja csupán ráment az izületére valami. a betegség nevét akkor még nem mondta. ma hajnalban ismét vinnem kellett injekcióra..megpróbáltam kifaggatni. csupán annyit tudtam meg hogy bizonyos ied betegsége van. szóval okosabb nem lettem! ti találkoztatok már ilyen nevű betegséggel?????? mi ez tulajdonképpen???? még 3 napig vinnem kell injekcióra( gyulladáscsökenntőt is kap) nyers marha húst kell enni napi 10 dekát. és feles tejet. csirkét, csirkés ételeket nem kaphat. fél évente vinnem kell kontrollra.
kérlek segitsetek!!!!!!! hogyan tudok...

kategória: kutya, válaszok száma:8, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta hompothangela gazdi (Maja), 2014. September 08. #13455

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm mindenkinek az információt! Szerencsére jobban van Majám!!!! A 3. orvos végre kiderítette, h a májával volt valami. A rengeteg infúzió, injekció, gyógyszer megtette a hatását...újra eszik és ismét olyan mint régen ÉLETVIDÁM!!!

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2014. September 07. #13447

nem IBS a kutya betegsége ??? az IBS az :: Irritábilis Bél Szindróma,,, mindenképpen kérj bélsár tenyésztést és azon belül emésztési enzim vizsgálatot ha nem javul vidd vissza vagy vidd el másik dokihoz!!!!

Válaszolta hompothangela gazdi (Maja), 2014. September 01. #13423

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm mindenkinek az információt! Tegnap kapta az utolsó injekciót, mától gyógyszert fog kapni. Jövő hét végén pedig vesznek tőle vért, hogy nem-e lett vérszegény! Tegnap azt mondta a páromnak az orvos, hogy elkapott valami fertőzést ami ráment az izületeire. Már nem tudom mit gondoljak!!!

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. August 30. #13414

Kérd meg a dokit, hogy írja neked le papírra a betegség pontos nevét, mondd azt, hogy kérdezik tőled mi baja a kutyának és nem tudod megmondani. Ez után jobban tudsz érdeklődni, de ha megbízol a dokiban, akkor tedd amit mond. Feltételezem, hogy ajánlották neked mások, akik bizalommal vannak felé. Bojszinak hasonló tünetei voltak 3 éve, nem akart enni és végén sétálni sem akart, nehezen állt lábra, stb. Akkor nekem azt mondták, hogy időskori diszplázia, amit szinten lehet tartani. Végül én is egy másik dokihoz mentem, mert nem akartam belenyugodni, hogy az ugrabugra kutyámból két hónap alatt, egy vánszorgó eb lett. Végül kiderült, hogy van ugyan porckopás térdeiben, de volt egy tályogos foga, amit csak az orvos vett észre. Kihúzták és a kutya állapota ez után rohamosan javult, most újra szaladgál, bár néha sántít, de az a kopástól és az időjárástól van. Mi Újpesten a Mancsok rendelőben voltunk Csikós doktornál, ha esetleg bizonytalan vagy, akkor őt is megpróbálhatod, de csak ő hozzá menj. Mielőbbi jobbulást kívánunk!

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2014. August 30. #13410

Szia. Nem tudom közel e van neked Göd. Keres rá a Profivet re az egy állatkórhaz. Nézzd meg a blogom van egy ilyesmi történetem és ők segítettek rajta 5% volt hogy túlélje

Válaszolta Volfbest gazdi (Zoey), 2014. August 29. #13409

Háááát...én nem ismerem a kutyád családfáját...Ha szaporítós,akkor nem egyszeri alkalom,hogy elkap egy drága betegséget..csak szóltam. Minden jót :)

Válaszolta hompothangela gazdi (Maja), 2014. August 29. #13403

A kérdező hozzászólása:

Az orvos írta le ezt a röviditést. De köszönöm a válaszodat! Nagyon reménykedem én is, h jobban lesz..de szegénykém még csak 10 hónapos! És már most beteg!

Válaszolta Volfbest gazdi (Zoey), 2014. August 29. #13402

Már bocs de jól írtad le a betegség nevét?(a kérdés többi eleméhez viszonyítva) Lehet hogy örökletes betegségler gondolt,arra vannak az ED,HD szűrések,meg ilyenek. A HD szűrés csipőizületi diszplázia ED kölyökkori izületi diszplázia A doki biztos tudja,szerintem jobban lesz. Kérdezd meg tőle,milyen rövidítés.