‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2014. August 29. #2641

Miért alszik???????

Sziasztok mostanába a gyuri mindig alszik nappal pedig éjjel is alszik rendesen és ez már eléégé zavaró

kategória: madár, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Sz01 gazdi (Kili), 2014. September 08. #13454

Nem csak betegség lehet. Az unalom valószínűbb. Ingerek nélkül mondhatni elmegy az életkedve és nem csinál semmit. Ami idővel a fizikai egészségére is hatással lesz. Egy egyedül tartott papagájjal naponta 4-6 órát kell foglalkozni hogy ne legyen magányos,ne unatkozzon. Foglalkozás alatt nem csak a madárhoz beszélést értem hanem aktív foglalkozást is, rengetegféle ingert. Tehát kézből eteted, kiengeded a szobába repülni pár órára, vakargatod a fejét, a válladon ül miközben nézed a tévét, tanítgatod erre-arra, neveled hogy pl. hova mehet a szobában és hova nem, korrigálod a viselkedését, adsz neki mindenféle szétrágható,aprítható elfoglaltságot(autóúttól távoli fűzfaágak,fajátékok), kiteszed az erkélyreteraszra kalitkában hogy napozzon,nézegessen,stb. Ha nem tudsz,akarsz vele ennyit foglalkozni akkor vegyél egy sokkal nagyobb kalitkát és egy párt neki. Ingerek nélkül dögunalom és szomorú az életük.

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. August 30. #13413

Én régen a papagájaimnak mindig nyitva hagytam napközben a rádiót, hogy halljanak hangokat és ne unatkozzanak, mivel nem volt otthon senki. Ha Gyuri a zajok ellenére szundikál és más rendellenes szokást is felfedezel nála, akkor vidd dokihoz, de olyanhoz, aki madarakkal is foglalkozik. Nem minden állatorvos ért a madarakhoz. Ébresztő Gyurikám, ne ijesztgesd a Gazdit!

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. August 29. #13408

Eszik rendesen? Kedve milyen? Bár szerintem ha eddig egyáltalán nem így viselkedett, és ha jól látom nem is öreg, én elvinném állatorvoshoz :)