‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2014. September 10. #2653

Hogyan szoktassam a nyíráshoz?

Olyan problémám lenne,hogy van egy keverék kutyusom aki rendesen meg van áldva szőrrel.ez még nem is lenne gond,de sokszor a kaki oda szárad a szőréhez és emiatt nem tud kakilni se.most is úgy kellett neki leáztatnom a szőrről :( na meg a szemén se ártana levágni a szőrt mert bántja a szemét.sosem volt ilyen szőrű kutyusom(németjuhászom van) és nem tudom,hogy szoktathatnám az ollóhoz vagy a nyíróhoz.mert ha csak közelítünk felé valamelyik eszközzel,olyan sírást lerendez mintha bántanánk.

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. September 11. #13483

Sok kutyakozmetikus, köztük a miénk is, pont ezért nem engedi, hogy a gazdi ott legyen mikor a kutyát nyírják. Mert a kutya full máshogy viselkedik a gazdi jelenlétében, mint a gazdi nélkül. Yoda is első alkalomkor állítólag nehezen volt lefogható, két emberes feladat volt, pedig ő kicsi kutya. :D Szóval szerintem ez idővel abbamaradna nála. És lehet a kozmetikusnál tök ügyesen viselkedne, mert érzékeli, hogy nem vagy ott, bár ki tudja :) Csini utálja ha fésülöm, nem nagyon szokta engedni, még is a kozmetikusnál semmi hisztit nem csinált elvileg, még tetszett is neki.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. September 10. #13480

Szerintem két megoldás van erre :) Az egyik, hogy szép lassan szoktatod hozzá először az ollóhoz. Leteszed a földre, ha nem ijed meg nagyon tőle jutalom. Ha megszagolja, rámancsol stb mindig kapja a megerősítést. Ezután vedd a kezedbe, úgy gyakoroljatok. Aztán kezdj el csak úgy "csattogni" az ollóval, ha nem ijed meg, dicsérd meg nagyon, Így remélhetőleg 1-2 hét alatt eljuttok oda, hogy engedi levágni magát :) Illetve a szőrét :D A másik, hogy nem törődsz a hisztivel, és levágod a szőrét. Én Yodát is és Csini is csak bedobtam a kozmetikushoz, elmondtam milyen fazont szeretnék, aztán lesz ami lesz. Csini jól bírta, Yoda eleinte nagyon félt, de azért meg lehetett küzdeni vele is. Úgy hogy én ott sem voltam, mert nem lehetett ott lenni velük. Yoda a 3. alkalomra már megszokta, hogy a nyírógép nem "eszi" meg, és semmi baj nincs már vele :)