‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Napszemi gazdi (Lola), 2014. September 25. #2663

Két lány cica, hogyan jön ki egymással?

Sziasztok! van valakinek tapasztalata esetleg két lány cicával, hogy jönnek ki egymással? köszi előre is.

kategória: macska, válaszok száma:7, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Sára emlékére), 2014. September 27. #13538

Elképzelhető, bár az óta nagyobbak lettek és muszáj nekik kialakítani a rangsort. Ne aggódj, ha az elején lesz is egy kis fújkálás, utána minden megoldódik.

Válaszolta Napszemi gazdi (Lola), 2014. September 26. #13537

A kérdező hozzászólása:

Lehetséges, hogy emlékezni fog a cica a helyre, Lolára, 3 hónap után?

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Sára emlékére), 2014. September 26. #13536

Úgy látom, nagyjából egy korúak és még szívesen játszanak. Lehet, hogy ez lesz közöttük a megoldó kulcs, mivel lesz kivel kergetőzni, pajkoskodni. Azért a "új" cicát ne rögtön engedd oda a másikhoz. A neten vannak tanácsok macsekok összeszoktatására, én azt olvastam, hogy először külön szobában kell őket tartani, hogy érezzék egymás szagát és aztán összeengedni. Lehet, hogy először lesz fújkálás, de szerintem megbékülnek majd és örülni fognak a társaságnak.

Válaszolta Napszemi gazdi (Lola), 2014. September 26. #13535

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm Sára! Mili 4 hónapos most került hozzánk kb egy hónapja, és a másik cica még csak most fog, ő 6 hónap körül, de 2 hónapig én neveltem, mert Micikémnek a kicsinye, csak a gazdik külföldön kaptak állást, így én visszafogadom a kicsit, mivel Micike sajnos már nincs köztünk, így lesz egy emlék tőle :). Remélem nem lesz gond egymással.

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Sára emlékére), 2014. September 25. #13533

Szerintem a csajok nyugodtabbak, mint a kandúrok. Persze a kérdésből nem derül ki, hogy egy időben kerültek hozzád, vagy eddig nem ismerték egymást. A második esetben fokozatos összeszoktatást javaslok, ha meg tudod oldani, abból kiderül, hogy fogadják egymást. Ha nincs fújás, morgás, kergetés, akkor nem lesz gond, bár kialakítják egymás közt alá és fölé rendelt viszonyt. Nekem két kandúrom van, a kisebbik három évvel később érkezett a családba, az öreg macska rögtön kinyilvánította, hogy ő a főnök és mivel nem volt ellenvetés, nem volt probléma. Természetesen mindkettő ivartalanítva van, már csak azért is, mert nem kertes házban élünk. Nálad azért javasolt, mert a lányok ugyan nem jelölnek, de nyarvognak és csúsznak-másznak párzás idején, elég idegesítő. Részemről mindkettő ivartalanítását javasolnám, mert így egyszerre nyugszanak le, ha kijárósak, akkor meg pláne, a felesleges szaporulat miatt.

Válaszolta Napszemi gazdi (Lola), 2014. September 25. #13532

A kérdező hozzászólása:

Köszi Sissy, én is így gondoltam, legalább az egyiket ivartalanítom..

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. September 25. #13531

Nálam semmi bajuk nincs egymással szerencsére. :) Azért az ivartalanítás ajánlott, így elkerülkhető mindenféle bunyó köztük, ha nem tengenek bennük úgy a hormonok. :)