‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Belluka gazdi (Belluka), 2014. September 28. #2664

Kijöhet egy golden retriver és egy tacskó szuka egymással ? köszönöm előre a vállaszokat . :)

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Volfbest gazdi (Zoey), 2014. October 05. #13551

Szerintem a szocializálás sem olyan lényeges,csak hogy a kutya legyen normális-vagyis megadó,és nyugodt. Rengeteg nem szocializált kutyát láttam már,akik 2év után-hoppá elszakadt a lánc-témában először járnak utcán,és a gazdájuk mindenhol keresi,ő meg csak sétálgat az utcán,kutyákra rá sem néz. DE HA NEM ISMERED a kutyáitokat,annyira,hogy nem tudod,hogy hogy jön ki egy másik kutyával,bízd másra a dolgot,aki jobban ismeri nálad(a két kutya ismerkedését)!!! Mert ha már nem tudod hogy hogy jön ki,nyilván nem ismered,és nem szocializáltad!Bízd olyanra a dolgot(ism.)aki ismeri a kutyáitokat!!! Mi Brúnót mikor örökbefogadtuk,annyit tudtunk róla,hogy Újvidéken,egy jó nagy városban csatangolt az utcán.Mikor hozzánk került,persze ló,kutya,macska,birka,disznó,tengerimalac a teraszon,és először normálisan fogadta őket,Búrnó nyugodt,megadó kutyus,nem agresszív.Városon csak buszokat,kamionokat,autókat,embereket,meg esetleg néhány kutyát látott.

Válaszolta Orsi605 gazdi (Cherry), 2014. October 01. #13544

Persze :) A fajta nem lényeges.Csak szocializálni kell a kutyát.

Válaszolta Jutka19470329 gazdi (Lulu), 2014. September 28. #13541

Amennyiben jól szocializáltak a kutyák, természetesen kijöhetnek egymással. A Lulunak a legjobb barátnője egy vizsla és egy goldi :) Sőt még egy kis vadászgörény barátnője is van :)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. September 28. #13540

Persze. :) Nem a fajta a lényeg, hanem hogy mennyire szociális a kutya. (mennyire ismeri a többi kutyát, és tud velük kommunikálni) Ha egy kutya életében nem látott magán kívól más kutyát és nem tudja hogy kell barátkozni vele, akkor nem jön ki más kutyákkal. De nyilván ha kicsi korától kezdve ehhez van szoktatva, akkor semmi gond :)