‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte foltoska gazdi (Foltoska), 2014. October 01. #2665

Kutyaharapás

Sziasztok! botozás közben (együtt vittük a botot és foltos többször elengedte és megfogta) véletlenül megharapta a hüvelykujjamat. két foggal kapott meg, eléggé vérzett. májusban oltották veszettség ellen. a harapás óta egyfolytában fáj a fejem. szerintetek el kell mennem a kutyaharapás miatt orvoshoz?

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta foltoska gazdi (Foltoska), 2014. October 05. #13552

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm a tanácsokat, túléltem! :)

Válaszolta Leonetta gazdi (Háni), 2014. October 02. #13548

Így már én is jártam. Eléggé fájt, még az után is ,hogy a seb már begyógyult éreztem fájdalmat az ujjamban. Picit akkor aggódtam,hogy valami nem stimmel,de aztán elmúlt.

Válaszolta vorosritty gazdi (Nia), 2014. October 02. #13547

Igen, mindenképp! Azért, mert veszettség ellen be van oltva a kutyusod, még sok más baci bekerülhetett a szervezetedbe a harapással, főleg, hogy előtte a kutya szájában is volt mindenféle dolog(bot, botra tapadt föld, stb.). Például a tetanusz kórokozói vígan elélnek a földben is.

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. October 01. #13546

Ha be van oltva, szerintem nincs összefüggés közte. A fejed mástól fájhat, lehet, hogy már előbb is fájt csak nem kapcsoltad össze a kettőt. Ha bedagad, érzékeny marad az ujjad, akkor érdemes megmutatni a sebészeten, de az is inkább a bekerült bacik miatt lehet, mert esetleg nem lett jól lefertőtlenítve. Ha végképp bizonytalan vagy, hívd fel az állatorvosodat és kérdezd meg, akkor biztos megnyugszol.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. October 01. #13545

Mindenképp most meg és fertőtlenítsd le! De most front van ha arra érzékeny vagy akkor eleve fájhat a fejed szerintem nem függ össze. Ez az oltás elvileg egy évig jó, de ha nem lesz jobb mindenképp menj el orvoshoz!!