‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte GajdácsNikolett gazdi (Herceg), 2014. October 10. #2667

Mit tegyek ha a 7 hónapos boxer keverék kutyusom nem megy be a kenneljébe?(ha meghallja hogy "helyedre" szót vagy elfut vagy lefekszik a hátára meg sem mozdul,a kezembe viszem be a helyére)

kategória: kutya, válaszok száma:1, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. October 10. #13554

Rosszul tanítottad meg neki. Nem szabad erőszakkal bevinni. Az elfutás, és a lefekvés mind a félelem és nemakarás jele. Inkább dobj be egy jutalofalatot neki, ha bemegy dicsérd meg. Aztán szép fokozatosan szoktasd hozzá, hogy rácsukod az ajtót. Először csak pár percre, közben te legyél a közelében valahol az udvaron, hogy lásson, és néha menj oda (csak ha jól viselkedik, nem hisztizik) dj neki jutalomfalatot. Szép lassan ki lehet benne építeni, hogy a kennel nem is olyan rossz hely, sőt szeretni is lehet. :) Kapja ott a vacsoráját, amíg eszik csukd rá az ajtót, ahogy befejezte, engedd is ki. A lényeg, hogy egy számára kellemes dologgal kösse össze. Ne azzal, hogy egyszer erőszakkal be lesz tuszkolva, utána pedig órákig rá sincs nézve :)