‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Talissa gazdi (Manó), 2014. November 10. #2680

Félős cicával, mit tudnék kezdeni? van egy nőstény cicám amelyik nagyon fél, és van egy kandúrom amelyik, meg túl agresszívan nyúzza a lányt. hogy tudnám őket megbékíteni?

Sziasztok!

segítséget szeretnék kérni! van egy 1.5 éves nőstény cicám, akit nagyon rossz körülmények közül mentettünk ki (budapest batthyány tér hév alagútból). rettenetesen félős a mai napig. egy hirtelen mozdulatra már menekül. ő mellé van egy 3,5 éves kandúr cica aki viszont pláne mostanában, elég agresszívan nyúzza a kicsit. evvel eleinte nem volt gond, de most már sajnos rendszeres, már odáig fajult a dolog, hogy a nőstény cica annyira fél a nagytól, hogy ha meglátja akkor vagy megdermed, vagy az elmúlt két napban bekakilt. tőlünk is nagyon fél, kivétel este amikor már lefekszünk, akkor odajön közénk az ágyra, és doromból, és kiköveteli magának a simogatást, de ha hirtelen mozdulunk akkor már ugrik arrébb. mindkettő ivartalanítva van. már próbáltuk őket külön zárni is, de az sem vált be. most meg még égetőbb megoldani a helyzetet, mert jön a baba, és nem fogjuk tudni külön zárni őket.

adjatok tanácsot, hogy mit tudnék velük csinálni?

kategória: macska, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Talissa gazdi (Manó), 2014. November 12. #13607

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm szépen a tanácsokat, próbálkozunk folyamatosan. Most már augusztus óta itthon vagyok, veszélyeztetett terhesként, és nem javult a helyzet,viszont, az hogy többet foglalkozzak a kandúrral lehet, hogy beválna, megpróbáljuk. Hiszen panelban lakunk, elég kicsi a mozgástér, és egy 7 kg-os 4 éves kandúrnak elég nagy lehet a mozgásigénye. Ez lehet, hogy segítség lesz köszönöm szépen :)

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. November 11. #13603

Úgy olvasom, hogy mindkettő ivartalanítva van és ráadásul külön neműek. Ilyen harc ebben az esetben ritkán szokott kialakulni. Az én cicáim az ivartalanítás után is külön életet éltek, magyarán mondva tisztelték egymás kialakított területét, már amennyire egy két szobás lakásban ezt lehetett. Valószínű, hogy a kandúrnak kevés a hely, nem tudom merre laktok, van-e udvar, kijárós-e? Segíthet még a sok játék külön vele, mert unatkozhat is és emiatt is lehet agresszív. Például, ha látjátok, hogy rosszban töri a fejét, játékkal, csörgéssel, esetleg vízzel való spricceléssel elterelitek a figyelmét. Persze ezek ne tudományos tanácsok, azért inkább érdeklődjetek tovább macskás fórumokon, egyéb helyeken. Fájni nem fáj neki semmije, nem romlott a látása, hallása, mert ez is okozhat agressziót? A én egyik cicám is agresszív, de nem állandó a verekedés, inkább engem karmol, harap, ha valami nem tetszik neki. Én a külön zárást, ha nem is megoldásként, de azért javaslom, amikor nem vagytok otthon, mert akkor nem tudjátok kontrollálni, hogy mi történik. A kisbaba születés után, az otthonlét javíthat a helyzeten, mert a félős cica nagyobb biztonságban érzi majd magát, a másiknak meg talán érdekesebb lesz az élet és elterelődik a figyelme. Arra azért vigyázzatok, hogy babára nehogy ráfeküdjenek, mert nem mindegyik macska ugyan, de van olyan, amelyik puszta szeretetből odabújik a babához. Drukkolok, hogy találjatok mielőbbi megoldást erre a problémára.

Válaszolta Zitty gazdi (Dinamo), 2014. November 10. #13602

Egy epizódban két problémát szokott orvosolni ( https:www.youtube.comwatch?v=LOnEDK_0wS4 ) itt van egy rész. Remélem ha nem is sokat tudtam segíteni.

Válaszolta Zitty gazdi (Dinamo), 2014. November 10. #13601

Hmm bonyolult. :( a különzárás sajnos csak ront a helyzeten. Sajnos én sem vagyok professzor ez ügyben, de tanácsolom Jackson Galaxy - My Cat From Hell - Pokoli macskák című sorozatát amiben tanulságos tanácsokat kapnál ez ügyben.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. November 10. #13600

Ivartalanítsd a kandúrt, akkor nem dúlnak benne a hormonok, és lenyugszik, így majd nem bántja a lány cicát. :) De a lány cicát is érdemes ivartalanítani, hogy ne szülessen sok kiscica. :)