‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte noemi93 gazdi (kormi), 2014. November 14. #2686

Sziasztok!
hogyan szoktathatnám össze őket? bővebben lent. kérlek segítsetek

Van egy 10 éves újfullandi szerű keverékem, és ma hoztunk hozzá egy 9 hetes kaukázusi keveréket. az összeszoktatás nem megy. a nagy rögtön támadta egyszerűen elborult az agya félelmetes volt. most estére mikor kimegyünk már nem ugrik rögtön szagolgatja, olyankor megsimogatom a nagyot, de ahogy a kicsi jobban elkezd mozogni menni már megint bökdösi és füllsüketítően vakok és nézi a kicsit. a kicsi most bent vana házban nem merem összeengedni őket... szerintetek megfogja szokni? hogyan tovább?? mi az ami segíthet. együtt etetni nem lehet őket mert nagyon kaja féltő a nagy. a macskákat elviseli van egy nekünk is kifejezetten szereti, de ezt a kicsit nem tudom miért nem. a kicsi menne játszani a nagy vakog nézi és aztán bökdösi csipkedni próbálja.

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta noemi93 gazdi (kormi), 2014. November 15. #13618

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm szépen:)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. November 15. #13617

Az a lényeg, hogy te következetes legyél, ne ijedj meg a nagyobb kutryától, ha bunküzik. :) Ez elég összetett probléma, ha ügyesen csinálod, akkor majd megszokják egymást! De a kiskutyáról semmiképp sem kell lemondanod, mert még ha nem is sikerül megoldanod, biztos találsz hozzá értő kutyakiképzőt aki tud segíteni :)

Válaszolta noemi93 gazdi (kormi), 2014. November 14. #13616

A kérdező hozzászólása:

Szóval akkor ezek szerint nem baj ha első nap így viselkedik, és nem feltétlen kell lemondanom a kicsiről? Ha így van ennek igazán örülök:) Köszönöm a gyors választ

Válaszolta noemi93 gazdi (kormi), 2014. November 14. #13615

A kérdező hozzászólása:

Szóval akkor ezek szerint nem baj ha első nap így viselkedik, és nem feltétlen kell lemondanom a kicsiről? Ha így van ennek igazán örülök:) Köszönöm a gyors választ

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. November 14. #13614

Agresszívan piszkálódik? Itt igazából a probléma gyökere az, hogy semmi tekintélyed nincs a nagy fölött. És neki mivel nem tetszik akicsi, ezért ő mint főnök, úgy gondolja, hogy nem kell az ő kis kialakított falkájába (te, a macska, meg ha lakik még veled valaki)új tag. Ha rendesen viselkedik vele, mindenképp dicsérd meg, ha bunkózik szólj rá. Nekem 2-3 napig nagyon félt Csinitől a másik kutyánk morgott, meg neki akart menni, de egyszer egyik-napról a másikra megszokta, és semmi baj nem volt. De ha nagyon kilátástalan a dolog, és vérre megy, akkor legjobb ha felkeresel egy jó kutyakiképzőt (pl Korom Gábor) és a segítségét kéred a továbbiakban :)