‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2014. November 15. #2687

Milyen nyakörvet ajánlanátok a bodrusnak?

Van egy német juhász keverék kutyusom,közepes méretű :)szóval,neki szeretnék új nyakörvet venni,mivel az eddigi fém nyakörv volt,és nem használtuk,ugyanis kikoptatta a szőrét,meghát nem lehet egy kellemes érzés :) fojtó nyakörvként is tud funkcionálni,amit végképp nem szeretnék,nehogy kárt tegyen a légcsőben.olcsóbb mégis tartós kategóriában szeretnék neki venni :)a másik a póráz gond,amivel az egyetlen baj az,hogy rövid.közepes hosszúságú kell,hogy szabadon tudjon mozogni,mégis tartani tudjam

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Emmagazdi gazdi (Luis), 2015. February 25. #13754

Szia! Hát én valami kényelmes pamutos finom nyakörvet ajánlok!

Válaszolta Napszemi gazdi (Lola), 2014. November 18. #13634

Nekem Lolámnak textil nyakörve van, de nagyon jól bírja, puha nem kezdi ki a nyakát, és strapabíró is :). Én azt ajánlom.

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. November 16. #13620

Szerintem, ha nem húzós és agresszív kutyus, akkor a nyakának megfelelő szélességű bőrnyakörvet javaslok. A állatáruházakba beviheted a kutyát és fel is tudod próbálni rá, az a legjobb. Vagy mérd le a nyakbőséget, ha nem akarod elvinni magaddal, de mindenképp szélesebb legyen a nyakörv, azt mondják a bélelt (filccel) jobb. Nekünk sima bőr van, de nem koptatja jobban a szőrt, igaz mi nyáron nyiratkozunk. A póráz esetében én nem vagyok híve a flexi póráznak, kiskutyánál még talán, de nagynál már biztos nem. Vannak helyzetek mikor a kutyát vissza kell rántani és erre szerintem a sima pórázok a legalkalmasabbak. Persze tudom, ezzel nem mehet messzebbre, de lehet pl. futószárat kapni, ez bőrből van, de jóval hosszabb, szabadságot biztosít a kutyusnak, de jobban kezelhető. Azért vagyok a fix bőr póráz, vagy akár masszív szövött póráz híve, mert a másik esetében több olyan balesetről tudok és hallottam, hogy a kutya megmenthető lett volna, ha időben meg tudják állítani. Persze ez csak én véleményem, de nekünk bevált.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. November 16. #13619

Bőrből készült nyakörv az jól bírja a terhelést ilyen nagyobb kutyánál is. :) Vagy tudsz készíttetni is, BloomPet, vagy ColorFunDogs terméket. http:www.petissimo.hukutyaknaknyakorv-ham-poraznyakorv