‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte kicsiszofi gazdi (Szofi), 2014. December 18. #2697

10 hetes a cicám és szobatiszta, de néhány napja elkezdett pisilni ide-oda és az alomba akkor pisil vagy kakil ha berakom oda.mi történhetett?

kategória: macska, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Sára emlékére), 2014. December 21. #13672

Valamitől megzavarodott, ha eddig nem volt gond a szobatisztasággal. Nekem szerencsére nem volt gondom ezzel, esetleg addig, amíg nem hagyja abba, húzd oda az alomtálcákat, ahova odapisilt, még ha elsőre körülményesnek is tűnik. A lényeg, hogy ne alakuljon ki a rossz beidegződés és így, ha ott is almot talál, akkor rájön, hogy az alomba kell mennie. Az alomtálcának jó helyet kell keresni, mert a macskák nem szeretik annyira a nyilvánosságot vagy például sok cica nem kedveli a zárt alomtálcát. Az enyéimnek le kellett venni a tetőt, onnantól nem volt gond. Van aki fertőtlenítővel mossa fel a helyét a pisinek, de nekem az tapasztalatom, hogy a macskák imádják a fertőtlenítő szagát:) és ez nem akadályozza meg őket, hogy újra odamenjenek. Lehet, még kapni úgy nevezett távoltartó sprayt, de sok helyről azt hallottam, hogy nem sokat használ. Ha akkor wc-zik, amikor te, akkor lehet, hogy ott lesz a legjobb a helye az alomtálcának:):).

Válaszolta kicsiszofi gazdi (Szofi), 2014. December 19. #13667

A kérdező hozzászólása:

Két alom tálca van nekik elég sűrűn van cserelve az alom. Viszont mikor én végzem a dolgom odajön és akkor simán wc-zik. Köszönöm a válasz :)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. December 18. #13664

Nekünk ez akkor volt, mikor már piszkos volt az alom. Sajna mivel a tálca elég kicsi, ezért mi 2 naponta cseréltük az almot :) Lehet nem látszik rajta, hogy piszkos, de elég gyakran kell cserélni ahhoz, hogy használja a macsek :)