‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte nagyi gazdi (mamii), 2015. May 06. #2728

Mit tegyek, hogy összeszokjon a 9 éves kutyám a 8 hetes kiskutyámmal?

Sziasztok!
most hoztunk a 9 éves kutyánk mellé egy 8 hetes kölyökkutyát. a gond az, hogy az idősebb nem szereti, ha közeledik feléje a fiatalabbik, megmorogja, elmegy előle nem akar vele kontaktusba kerülni. főként akkor morog ha a labdajat vagy a jatékát rágcsálja és a kölyök odamegy semmi rossz szándékkal de játékból el akarja venni tőle a labdát. ilyenkor mindig nagyon mérgessen morog rá. de akkor is morog rá ha csak megközel ti és megszaglassza az orrat vagy óvatosan ráugrik játszásból. a egymástól kb 2 méterre tettük az alvóspárnájukat, és az időssebbik nem megy oda mert a kicsi is ott van hanem inkabb alszik a hideg földön csak hogy ne legyen a kicsi közeleben, pedig eddigi élete során mindig is ott aludt. attól fél, hogy a kicsi bászik majd mellé az ő párnájába? teljesen tanacstalan vagyok... mit lehetne tenni hogy megszeresse a kicsit a nagy? vagy ez az egész reménytelen?

kategória: kutya, válaszok száma:1, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. May 07. #13779

Hát ilyen idős kutyus már nehezebben fogadja el a változásokat. Mindenképp szólj rá, ha morog a kicsire, és dicsérd meg ha nem. Kicsit ilyen hideg-meleg szerű, a lényeg, hogy arra kajon dicséretet, ha jól elvan a kicsivel. De amúgy ha csak morog, és nem akarja bántani akkor nem nagy a gond. Próbáld meg mind a kettőjüket odahívni, adj nekik egyszerre egy kis jutalomfalatot (egy-egy kezedből) próbálj meg minél több közös programot nekik, olyat ami nem vezethet összeveszéshez (pl étel, vagy játék).