‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Rolfe gazdi (Rolfe), 2015. August 11. #2782

Jelölgetés a lakásban

Rolfe(fiú) kiskutyám kb. egy hónapja szokott rá a jelölésre(előtte szobatiszta volt) és próbáltam már hogy ha kint végzi el a dolgát akkor jutifali és agyon dicsérem, meg ha bent végzi el a dolgát akkor rászólok. de eddig semmi javulás.
a napokban olvastam, hogy az ivartalanítás megoldja ezt a problémát, erről mi a tapasztalatotok, véleményetek?
persze bármilyen tanács nagyon jól jönne!

köszönöm előre is!

kategória: kutya, válaszok száma:9, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Rolfe gazdi (Rolfe), 2015. August 19. #14043

A kérdező hozzászólása:

Mikor nem vagyok otthon, félek kint tartani, mert hát nagyon szereti a macska kakit és előszeretettel járnak át a cicák hozzánk elvégezni a dolgukat.. Meg a mamámmal lakunk egy telken és sajnos ő olyan, hogy nem szereti ha felügyelet nélkül van kint a drágám (de sajnos ez hosszú történet :( ). Amúgy egy mopszom van :)

Válaszolta rafinorbi gazdi (rafi), 2015. August 16. #14038

próbáld kint tartani az udvaron ha van :D ha rá szólsz attól nem lesz jobb ez neki természetes. amugy milyen fajtájú kutyád van?

Válaszolta Rolfe gazdi (Rolfe), 2015. August 14. #14036

A kérdező hozzászólása:

Köszi mindenkinek a témához való hozzászólásotokat :) Napi 3x szoktam kivinni az udvarra meg persze amikor van időnk akkor elmegyünk sétálni. Ilyenkor mindig megdicsérem. De most már 2 hónapja (mióta elmúlt kb. 1 éves) azóta jelölget összevissza a lakásban. És tényleg mindig rászólok amikor látom, hogy jelöl és viszem arra a helyre ahol pisilhetne, de valahogy nem esik le szegénykémnek, hogy ott kéne végeznie a dolgát ha itt bent van. :(

Válaszolta rafinorbi gazdi (rafi), 2015. August 13. #14035

sziasztok először is az ivartalanításnak nem vagyok híve. másodszor próbáld meg reggel délbe este el vinni a kutyust sétáltatni és ha pisil vagy kakil akkor azon nyomba dicsérd meg. harmadszor ha nincs idő a kutyát sétáltatni akkor olyan meg oldás is van hogy ki jelölsz egy területet és kicsit gusztustalan lesz amit mondok de vidd arra a helyre a kakit és akkor a kutya érezni fogja a szagot

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. August 12. #13988

Jelents. Szivem vedd észre magad. Olyan tanácsokat adsz, amit ha valaki megfogad rosszabbul jár mintha nem így tesz. Nézd meg, hogy értékelik a válaszaid. Mindegyik minuszos. Vajon miért? Én sem írkálok mindenhova, csak oda, ahol érdemben tudok hasznos választ adni. ;) Mert ha például nem értek a macskákhoz, akkor nem írok az olyan kérdéshez, egy tök rossz választ.

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. August 12. #13981

Csinike te jobb he befogod.. Mindig kritizálsz megkeresedd a kissebbet és azt akit piszkálhatsz de velem ne kezdegess! Segítek Istenem tudod az is valami ha segítesz akár jóval akár rosszal... Pl valaki elájul melletted mit csinálsz hívsz segítséget,de tudod egyből kell segíteni valakinek.. Csak ne csesztess folyton... Mert jelenteni foglak...

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. August 11. #13977

Istenem Hutch ha értelmes tanácsot nem tudsz adni, akkor hülyeséget miért írsz? :) Nem sértésként írom, bár annak tűnhet. De minden kérdés alá írsz, és egyik válaszod sem hasznos, vagy nem pontos. Az ember többet ront mint használ azzal ha megfogadja a tanácsaidat.

Válaszolta punkgirl gazdi (Zsandár), 2015. August 11. #13976

Az odahívom, és leszidom módszer nem túl jó ötlet, mert a kutya azt jegyzi meg, hogy te odahívtad, ő odament, erre te leszidtad... Így néhány alkalom után már nem fog engedelmeskedni, mert megtanulja, hogy ez rossz dolog... Közvetlenül akkor szabad csak leszidni, AMIKOR valami rosszat csinál...

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. August 11. #13975

Szia :) Hát igen fiú. Nekünk os ha olyan helyre meg monjuk csak hatra szalad egyből jelöl mindent vagy akkor ha érzi,hogy itt egy idegen volt(számára) akkor egyből jelöli. Nos ha bent tegyük fel a nappali közepére pisil,kakil odahívod de nem mérgesen rendesen odahívód. Majd rámutatsz amit éppen oda csinált és leszidod hogy ez mi? És odamorogsz majd nem sajnálod leszidod de rendesen. Vagy pl egy kis helyet kijelölsz mondjuk az előszoba és egy helyre szórsz macskaal ot vagy éppen veszel olyan ,acska izét amibe végzik dolgukat. Osztálytársamnál ez van a macskának kirakott izébe végzi a dolgát. Na ha látod hogy mondjuk pisilnie kell odaviszed őt vagy ha nem undorodsz összeszeded a kakit kakiszedő zacsival és oda teszed a helyére ahol szeretnéd hogy végezze a dolgát és megmutatod,majd ha belemegy megdicséred :)