‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte punkgirl gazdi (Zsandár), 2015. August 11. #2783

Ugatásról hogy szoktassuk le?

Amikor elmegyünk otthonról nagyon magas hangon, szinte sír a kutyánk, és csak akkor hagyja abba, ha már nem lát minket... hogy szoktassuk le erről? már elmúlt 1 éves, lassan ideje lenne...
előre is köszi a válaszokat... :)

kategória: kutya, válaszok száma:10, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. August 11. #13978

Mudiból van. :) Csini is ezt csinálja. Amíg ez nem szeparációs szorongás, addig szerintem nem nagy probléma. Végtére is mennyi idő mialatt kiérsz az utcából, és nem lát? Vagy a szomszédok panaszkodnak rá?

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. August 11. #13980

Ja értem. :) Hát én vidéken lakok, itt senkit nem zavar. De amúgy csak magamból indultam ki, Csini is ezt csinálja. Nagy színészek. :D De szerintem ha téged és a szomszédokat nem zavar, akkor nem nagy gond, főleg ha ilyen rövid ideig ugat, és nem folyamatosan. :)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. August 12. #13997

Amit Rolfi mond az is jó ötlet. Így ki tudod húzni majd ezt az időtartamot, és akkor egy idő után nem fog egyáltalán ugatni. :)

Válaszolta Rolfe gazdi (Rolfe), 2015. August 12. #13993

Nálunk az ugatás helyett az ajtó kaparás volt mindig mikor elmentem itthonról. Én úgy szoktattam le erről, hogy mikor kiléptem az ajtón és elkezdte kaparni, akkor rá szóltam, hogy nem szabad, amikor abbahagyta kapott jutifalit és megdicsértem, és ezt csináltam vele egy darabig, minden nap egy kicsit. :) Egy idő után rájött, hogyha nem kaparja az ajtót akkor kap finomat és dicséretet. Nálunk ez bevált. Remélem tudtam valamit segíteni! :)

Válaszolta punkgirl gazdi (Zsandár), 2015. August 11. #13979

A kérdező hozzászólása:

Köszi a gyors választ! Szóval ez Mudi szokás...Nem panaszkodnak a szomszédok, mert jófej kutya, jó házörző, és így őket is megnyugtataja ez a tudat...Egyébként egyre gyorsabban hagyja abba amikor megyünk el, és egyre gyorsabban jutunk ki ezért az utcából... :) Olyan 15-20 másodpercig tart, de ez szívszaggató... :( :)

Válaszolta punkgirl gazdi (Zsandár), 2015. August 12. #13984

A kérdező hozzászólása:

Öten vagyunk a kutyának, ezért sokat törődünk vele... Sokat szoktunk vele játszani, és rendszeresen tanul is. Amikor bemegyünk a házba nem ugat, csak akkor ha elmegyünk, és ő nem jön velünk... És nem szokott csak 15-20 másodpercig ugatni...

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. August 12. #13987

Megjött a főokos! :D Értelmezd Zsandi írását, és úgy válaszolj. Nem a te élettörténetedet akarjuk meghallgatni, hanem mondjuk a problémán kellene segíteni.

Válaszolta punkgirl gazdi (Zsandár), 2015. August 12. #13994

A kérdező hozzászólása:

Köszi a kérdére adott válaszokat! :)

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. August 12. #13992

Csinike kussoljá.... Itt pofázol mint egy idióta... Nem vagyok fő okos te vagy az.. Mindenkinek beszólj... Tarsd magadba a dumáidat.... Azt hiszed hogy menő vagy... Nem egy undormány vagy.. Hányingerem van tőled de nagyon...

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. August 12. #13982

Nekünkmis ez volt régen de akkor kicsike volt. Olyan féléves éy 1 éves koráig csinálta. Ha csak a kert másik végére mentem akkor már sírt,ugatott. Vagy ha a nagymamához mentem egy kert vezet fel ugye ő otthon maradt sírt ugatott. Akkor is ha elmentünk több órára(szomszéd mondta hogy nagyon somáig ugatott) hát lehet,hogy annyira de annyira szeret téged,hogy nincs szive egyedül hagyni :D vagy lehet,hogy nem játszottál vele az nap. A szembeszomszédunk melletti szomszéd kutyája reggel 8-5-igy ugat egyfoltába igazábol azért mert menhelyes kutya de szóltam nekik hogy ha kicsit többett törődne vele akkor tán nem ugatná át az egész napot. És hát igen törödtek vele.. Játszottak meg minden. És nem ugat szerencsére :)