‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte VargaFanni gazdi (Totyka), 2015. August 19. #2788

Féltékeny lenne?

Az egyik papagájom,ha kézből etetem őket (ketten vannak) mindig addig ügyeskedik,amíg eléri,hogy a másik ne tudjon a kezemből enni. ha nem kézből etetem őket semmi baja nincs és úgy általában is jól megvannak együtt. de ha kézből etetem,kiszorítja a másikat,vagy fölugrik a kezemre és egy kicsit megcsípi,ha enne. szerintetek ez féltékenység vagy szeszély? mert ha nincs benne étel,fél a kezemtől,bezzeg a másik hagyja,hogy simogassam.

kategória: madár, válaszok száma:1, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Sz01 gazdi (Kili), 2015. August 21. #14045

Egyik se. Ez ösztönös dolog. Védik a kaját amit a sajátjuknak tekintenek. A természetben hatalmas csapatokban élnek így mindig gyorsan kell enniük és védeniük kell a körülöttük lévő kaját amit épp esznek különben éhesek maradnak. A kezedben lévő kaja egy kupacban van így ha egyszerre ennének belőle egymás aurájában lennének amit evés közben nem szeretnek ezért veszekednek pontosabban a harciasabb elmarja a másikat(nálam is a Tökmag marakodik a kaján állandóan vagy legalábbis folyamatosan morog evés közben a többiekre pedig amúgy félősebb). Ezért nem szoktak 1 etetőtálból enni se hiába férnének el egymás mellett. Persze ez nem mindig van így de a legtöbb hullámos marakodik ha kis területen van a kaja és nem férnek el kényelmesen. Néztem a madaraid adatlapját. Több dolog se stimmel. Azt írtad be hogy augusztus elején születtek ami nem lehetséges mert másfél-két hónapos korukig a szüleik etetik őket szóval csak másfél-két hónapos korukban válnak önállóvá, legkorábban ennyi idősen lehet őket elválasztani a szüleiktől tehát nem lehetnek 20 naposak mert 20 naposan még a fészekben vannak. De ez nem is számít annyira mert megnézve a képet amit feltöltöttél(a te papagájaid vannak a képen?) tisztán látszik hogy már felnőttek azaz elmúltak 6 hónaposak hogy pontosan mennyivel azt nem tudni. Nem tudom ki mondta neked hogy fiatalok de átvert. Nagyon sok mindent tudok a papagájokról és a tartásukról szóval privátban vagy itt kérdezz nyugodtan bármit. Majd én is írok neked pár tanácsot privátban.