‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Ulolita gazdi (Mazsola), 2015. September 13. #2801

Lenne egy elég komplex problémánk a 3 hónapos keverék, de inkább schnauzer kutyánkkal, mazsolával szobatisztaság és kintre szoktatás miatt.

Kertes házban élünk.mazsola egy nagyon eleven, okos kiskutya nagy játékossággal és szeretettel.próbáljuk szobatisztaságra nevelni, de egyre rosszabb a helyzet és amit kezdetben megtanult, azt is elfelejti. kiskora óta, ha bepisilt vagy bekakilt a hagyományos módszert alkalmaztuk: a fejére koppintottunk és belenyomtuk az orrát. éjszakára kap pelenkát, amire ügyesen pisilt. este 11 órakor még kivisszük, reggel 6kor már ébreszt bennünket. viszont most ez a rendszere megbomlott, nem tudjuk az okát.

kategória: kutya, válaszok száma:1, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. September 13. #14069

Hajajj. Ez a hagyományos módszer a lehető legrosszabb amit tehettek. Nem csoda, hogy nem lett szobatiszta, sőt. Mivel ha bepisil azért szidást kap, ezért már stresszes neki ez az egész dolog, így az anyagcseréje is felgyorsul, kevésbé tartja vissza. Lényegében ezzel ti neveltétek bele, hogy bepisilbekakil. A pelenka jó ötlet ha arra ügyesen végzi a dolgát az már fél siker. Esetleg ha az mindig ott van, akkor nem lesz ilyen probléma nem? Illetve engedjétek ki gyakrabban az udvarra, hogy megszokja, ott kell intéznie a dolgait, aztán tudjátok növelni etr az időtartamot. :) Később a pelenkáról is le lehet akár szoktatni, mondjuk az kicsit nehezebb eset. Amúgy még kicsi, is, így hirtelen nagy ez az elvárás.