‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Mazsi95 gazdi (Roger), 2015. October 05. #2808

Az idő megoldja? vagy nem ő a nekem való kutya?

Sosem volt menhelyről kutyám, de most van egy hónapja egy 7 év körüli kan.
nos az a kérdésem vele kapcsolatban, hogy nem igazán akar kommunikálni, se velem se a párommal. csak akkor ha van nálunk kaja, egyébként ránk se bagózik. játszani nem lehet vele, nem érdekli se a labda, se a kong, se semmilyen más játék. túrázni, nagyokat sétálni porcbaja miatt nem lehet vele. de a simogatást is csak elviseli, de inkább arrébb megy. az előéletéről semmit nem tudunk.
de a legrosszabb az, hogy azt látom, hogy nem is akar közeledni, olyan mintha még mindig kóbor kutya lenne ,aki az első szimpatikus emberrel-állattal elmenne világgá.(hiába kefélgettem ki, simizgettem, egyszerűen nem tudok közel kerülni hozzá).ezzel kapcsolatos, hogy az emberekkel barátságos, pl. ha a szomszéddal megállok beszélgetni, azonnal odmaegy hozzá. én meg hiába hívom. (akár guggolva, barátságosan, akár erélyesebben-néha kell-semmire nem reagál. a probléma séták során rosszabb.)

mi a megoldás?

kategória: kutya, válaszok száma:24, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Kiskakukk99 gazdi (Rudi), 2016. September 25. #14390

Csak gratulálni lehet, a kérdező visszavitte az Illatos úti sintértelepre a kutyát, azóta szerencsétlen meg is halt, a Vigyél haza alapítványnál utána lehet nézni. Látom "hatalmas" problémák voltak vele, úristen! Vicc, komolyan! Ennyit a felelős állattartásról! Szégyen. Az alapítvány az alábbit posztolta pár napja: ""Roger a napokban váratlanul meghalt. Ha ez orvosilag nem is pontos definíció, de úgy gondoljuk, hogy a sok csalódástól, reménytelen várakozástól megszakadt a szíve és egy kicsit a miénk is Vele. Roger, korábban háromszor járt már az Illatos úton. Az okokat nem ismerjük, de biztosak vagyunk benne, hogy nem az ő hibája volt. Az alatt a rövid idő alatt, amíg Roger nálunk lehetett, láttuk, hogy tele van szeretettel, megfelelni vágyással. A toleráns, türelmes, szomorú, mindenkivel kedves öregúr az utolsó napokban csendesebb lett, kevesebbet mozgott. Bár valamennyi labor lelete negatív volt, az állatklinikára szállítottuk további vizsgálatokra, mert erősen zilálni kezdett... Talán az újabb utazás izgalma lehetett számára az utolsó lelki megterhelés, mert beteg szíve, a vizsgálatra várva leállt és már nem lehetett segíteni rajta. A tragédia, és az az érzés, hogy hiába igyekszünk, nem tudunk valamennyi, gondozásunkba került sérült, beteg, idős kutyát megmenteni, életüket megszépíteni nagyon nagy lelki teher minden önkéntesünknek. Egy-egy újabb árva megmentése nem hozza vissza Rogert, de előre kell tekintenünk Nyugodj békében Roger!""

Válaszolta állatbarátclub gazdi (Fahéj), 2016. February 19. #14272

Szerintem az idő megoldja. Te érzed, hogy ő-e a neked való eb? Jelezz vissza, ha tudod, hogy ő-e az igazi!?

Válaszolta punkgirl gazdi (Zsandár), 2015. October 14. #14128

Kezd barátkozni már? Légyszi jelölj vissza, érdekelne, hogy mi van a kutyussal! :)

Válaszolta Mazsi95 gazdi (Roger), 2015. October 12. #14118

A kérdező hozzászólása:

Igen, akkor szoktam rászólni, ha látom mit csinál. Mint mondtam nem a neveléssel van problémánk, nem mondom hogy spíler vagyok, de az évek során megtanultam egy alap biztos kutyát nevelni. A többit majd suliban.:) Nos, annyit tudnak róla, hogy egy rendőrségi intézkedés során került oda, ami azt jelenti, hogy vagy meghalt a gazdája, vagy letagadta, hogy az övé a kutya. Chip, ilyesmi nem volt benne. De ezt azt hiszem írtam is már. Ui: A kutyusnak nagyon jó dolga van.:)

Válaszolta punkgirl gazdi (Zsandár), 2015. October 11. #14114

Leszidást jól csinálod, ha akkor szólsz rá AMIKOR ÉPPEN valami rosszat tesz. A menhelyesek semmit sem tudnak az előéletéről? Jó lenne, ha fokozatosan szoktatnátok hozzá az otthonotokhoz, pédául elösszőr mindent kicsit halkabban csinálnátok, mint például a tévézés is. Ha látod, hogy nyugtalan, akkor hívd magadhoz és nyugtasd meg! Próbáld meg egtalálni a kedvenc jutiját! ;) Hutch, a kérdésre kéne válaszolni, hogy a kutyusnak jó dolga legyen, ha csak a veszekedés megy, akkor keress másik kérdést amire tudsz is választ adni, a kritikára meg ne ingerülten válaszolj, hanem gondolkodj el azon, amit Csini mond!

Válaszolta Mazsi95 gazdi (Roger), 2015. October 11. #14110

A kérdező hozzászólása:

Tulajdonképpen a tanítással nincs problémánk, volt már kutyám velük van egy jól bevált kutyasulim,Roger is megy oda. Én csak abban kérnék segítséget, hogy megérthessem, mi lehet a fejében.

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. October 11. #14108

Sírok xDDDDD

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. October 10. #14103

Nem az ékezet a baj virágszál, hanem hogy nem is tudsz helyesen írni. :D És amit leírsz az is használhatatlan, vagy csakrontana a helyzeten.

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. October 10. #14102

Csini tudd hogy tabletról írok és ha gyorsan írok nem megy mindig az ékezet ;)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. October 09. #14101

Tanulj meg írni kislány. :) Aztán oszd az észt jó?

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. October 08. #14100

Roger,ha kell valami a tanítással kapcsolatban mint pl ugye a marad! Írj nyugodtan 3 éve hordom kutyasuliba :)

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. October 08. #14099

hadjuk már istenem... Szálljatok már le rólam... Csini most írtad,hogy ne használja senki erre Te már használtad... Vedd már észre,hkgy a jónál se adsz egy bunkó jó mancsot,csak a rosszat nyomod!!! Elárulom,hogy Én is meg tudom számolni,hogy hányszor órdította le apu Hutch-ot... Talán nyáron útoljára mikor megjelölte a pincében az üd tőket...

Válaszolta Mazsi95 gazdi (Roger), 2015. October 08. #14098

A kérdező hozzászólása:

Egyszerűbb dolgokat tanítottam neki, mint például a nevét, megáll a járda végén (sajnos ASAP volt megtanítanom, a Honvédkórházzal szemben lakunk, sok a zebra), az "állj" vezényszóra.

Válaszolta Mazsi95 gazdi (Roger), 2015. October 08. #14097

A kérdező hozzászólása:

Huh, nyugi mindenki.:) Köszönöm a válaszokat. Rászólni eddig csak akkor szóltam, mikor valami olyat akart volna csinálni,amit tényleg nem kellene, például másnak az autóját lepisilni. Félénknek nem látom, az idegenekhez például odamegy, ha pl megállok beszélgetni a szomszéddal. Az eddigi életéről annyit tudunk, hogy a rendőrség egy intézkedés során találta,tehát vagy meghalt a gazdája, vagy élt az a bizonyos gazdi, de letagadta hogy az övé.(Nem volt benne se chip se semmise.) Viszont a kérdés továbbra is foglalkoztat,nem hinném hogy a kutyussal, vagy párommal lenne a baj, az egyéni szimpátiára tippelek. Szeretem ezt a kutyust, menhelyről hoztuk. Ketten voltak versenyben, de én inkább a másik kutyusra hajlottam. Aranyos, jófej, de hamarabb odamegy páromhoz, elengedettebben bohóckodik vele, mint velem ilyesmikből próbálom levenni. Eddig volt egy tk-s bichonom, illetve egy kiöregedett "rendőrkutyám, nem tudom ez számít-e. Valahogy azt érzem az előző kutyusaim jobban ragaszkodtak hozzám,pedig ég és föld volt a különbség. Úgy gondolom a falkavezér- kérdést eddig tisztáztam vele, sikeresen. Értsd jó úton vagyok. Mégsem "szeret". Aztán lehet hogy én gondolom túl. Csak furcsa nekem , hogy párommal sokkal elengedettebb dacára hogy párom közömbös az állatokkal, éppezért szerintem szimpátia vagy valami hasonló lehet a dologban. Vagy csak Roger jelleméhez nem passzol az enyém.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. October 07. #14096

De miért kell szidni egy kutyát? :D Én egy kezemet meg tudom számolni, hogy a két év alatt hányszor emeltem meg a hangom Csinire, és lám mégis jó kutya lett belőle. Flakont meg talán 2-3 alkalommal használtam, és akkor is csak végső megoldásként amikor már más nem vált be. Nem tudom az milyen kutyasuli lehet, de gratulálok az oktatóknak, bizonyára tök jó kutyákat adnak ki a kezükből. :D

Válaszolta punkgirl gazdi (Zsandár), 2015. October 07. #14095

Hutch, az elején azt mondtad, hogy ne emelje fel a hangját, utánna meg azt írod, hogy rázzon egy flakont, hogy féljen tőle. Csininek tényleg igaza van, nem szabad megfélemlíteni egy menhelyes kutyát akinek eddigi életéről semmit nem tudunk. Remélem hamarosan megoldódik az idővel ez a probléma, továbbra is tanítgasd, és ne kiabálj rá ha lehet! Esetleg, ha simogatod és hagyja, megdícsérheted, és jutit is kaphat! :)

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. October 07. #14094

Csinike ne kezdd .. Azért nem írok helyesen mert ipadról nem egyszerű ;) Jaa és igen jó megoldás próbálsd ki... Ugyan olyan mint ha leszidnád. Látod kutyasulikban is használják ;)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. October 07. #14093

Egy ilyen gátlásos, félős kutyát aki az emberrel nem keresi a kapcsolatot (még) ne dobálj flakonnal, ne is zörgess flakonnal. Ne is legyen flakon. :D Egyszerűen fél, ezzel pedig csak rontasz rajta. Majd ha meglesz egy olyan bizalmi kapcsolat, aire lehet építeni szabályokat (például, hogy ne pisiljen le dolgokat) majd akokr kerülhet elő ilyesmi, de az sem ilyen esetben. a flakon pont az amit nem szabad mindenáron használni, csak nagyon indokolt helyzetben. :)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. October 07. #14092

Hutch megint hoztad a formád. :D Ki sem lehet olvasni amit írsz, és megint a flakon. Na mindegy is. Kedves kérdező. Nekem is mentett kutyáim vannak, sajnos egy ilyen kutyusnál benne van ez a pakliban. Az előélete miatt vannak még gátlásai, de ezek idővel oldódnak. Mivel már nem is fiatal, így ki tudja mit élt meg eddig. De ne aggódj, egy hónap az nem sok, biztosan ő is bizalmasabb lesz, ha rájön nálatok em érheti bntódás. Ha van nálatok kaja és arra megy, akkor legalább az motiválja, így kezd el tanítani esetleg egyszerűbb dolgokra, így legalább el is fárad, és ez nagyon sokat dob a kapcsolatotokon. :)

Válaszolta Mazsi95 gazdi (Roger), 2015. October 07. #14091

A kérdező hozzászólása:

Ez a flakonos is jó megoldás, a karakán néhai német juhászomnál működött. Én eddig csak annyit csináltam, hogy rászóltam, hogy "Nem!".

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. October 06. #14090

A pisben is tudom segiteni en a kutzusomm 3eve hordom kutyasuloba es ott egy kis pakackot toltottunk meg kicsi kaviccsal... Na azt ha megrazod akkor felni fog es tudja majd h nem szabad :) ha latod h pisil akkor razd meg es kiabald le majd egy ido utan nem fogja. :) ha persze a sajat autotokat pisili le :D probalj vele kedves lenni. :))))) j tsz vele simigasd es ne hagyd hogy bele egyen a kaj dba... Akkar is hasznald a flakont :)))

Válaszolta Mazsi95 gazdi (Roger), 2015. October 05. #14089

A kérdező hozzászólása:

Szia, Elöször is köszönöm a válaszod. Több kérdésem is lenne: Hangfelemelés nélkül hogy szóljak rá, hogy pl. ne az autókat pisilje le? Vagy hogy ne nyaljon bele a levesmbe? Lakásban lakunk, másfél hónapja van itt. Igazándiból szeretem is meg nem is. Páromra jobban hallgat, de őneki sose volt swmmilyen kapcsolata az állatokkal, nem értem. Nagyon lelombozó, hogy nekem nem olyan, ugy érzem mintha nem is lenne az enyém (is), csak a páromé. Így nem tudok vele foglalkozni, van tipped hogy hogy vegyem rá magam?

Válaszolta Mazsi95 gazdi (Roger), 2015. October 05. #14088

A kérdező hozzászólása:

Szia, Elöször is köszönöm a válaszod. Több kérdésem is lenne: Hangfelemelés nélkül hogy szóljak rá, hogy pl. ne az autókat pisilje le? Vagy hogy ne nyaljon bele a levesmbe? Lakásban lakunk, másfél hónapja van itt. Igazándiból szeretem is meg nem is. Páromra jobban hallgat, de őneki sose volt swmmilyen kapcsolata az állatokkal, nem értem. Nagyon lelombozó, hogy nekem nem olyan, ugy érzem mintha nem is lenne az enyém (is), csak a páromé. Így nem tudok vele foglalkozni, van tipped hogy hogy vegyem rá magam?

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. October 05. #14087

Szia :) Megprób lok seg teni :) Mint rtad csak a kaj ra jön. :) Ez egy j h r is. :) N lam is ugyan ez van... Ha h vom nem jön csak alunak mert a falkavez r :) De a l nyeg mi ta van n latok? Ha nem r g s ugye menhelyes kutyus volt... Ne emeld fel a hangod ne legy l agressz v ne legyen az neki a szemszög b l hogy most te rossz vagy... S r n foglalkozz vele... Mindig te afj neki akaj t legal bb 1 h napig legy l melette :) kint a kerdben :) b rmi csak a kutyus a Te t rsas godban legyen :)