‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte VargaFanni gazdi (Pötyke), 2015. October 20. #2816

Miért pusztult el?

Ma reggel arra keltem, hogy az egyik papagájom halott volt. ezelőtt három napja kezdődött azzal,hogy folyton egy helyben gubbasztott,kicsit a hasa is mehetett(nem biztos,nem tudom milyen az). de azelőtt nem volt semmi előjele. több kérdésem is lenne: miért pusztulhatott el(nem lehetett öreg,két hónapja van nálam)? vigyem a másik papagájomat állatorvoshoz? érdemes mellé társat venni és ha igen,nimfát is lehet?a másik papagájomon nem látszanak ilyen tünetek.miben szállítsam állatorvoshoz?

kategória: madár, válaszok száma:4, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Sz01 gazdi (Kili), 2015. October 20. #14142

Az egyedüllétet egy papagáj se viseli jól még ha nem is látszik rajta hogy szomorú,magányos mivel a papagájok csapatban,párban élő állatok. Szükségük van fajtársra. Hullámos mellé nimfa nem jó mivel nem értik meg egymást, nem tudnak rendesen kommunikálni, teljesen más a 2 faj viselkedése, tulajdonságai így csak 2 magányos madarad lenne. Hullámos mellé legalább 1 hullámos kell. Az a hasmenés,híg széklet náluk amikor beleragad a hátsójuk körül lévő tollakba az ürülék egy része és a kalitka aljában azt látod hogy a normális kis kerek kupac helyett híg,formátlan, esetleg más színű az ürülék hosszabb távon mert egy-egy hígabb ürülék vagy pl. gyümölcsevés után pár híg ürülék még normális.

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. October 20. #14141

Uristen! Ugye nem az új papagály? :0 amikor segítettem... Részvétem... Hát lehet elkapott valamit. Igennvidd el a másikatborvoshoz... Lehet elkapja a jelenlegi papagályod a másiktól aki meghalt.. Lehet hogy rajta jött ki elsőnek.

Válaszolta VargaFanni gazdi (Pötyke), 2015. October 20. #14140

A kérdező hozzászólása:

Bizalmatlan velem, a másik papagájommal viszont barátságos. A magányt jobban viseli,mint gondoltam volna. Csiripel, eszik-iszik(bár nem olyan lelkesen). A korát nem tudom,de két hónapja keptam,az állatkereskedésben meg szerintem max. 1-2 éves lehetett. Egy állatboltban vettük,de ha fertőzés lett volna, akkor az állatorvos szerint nem most jött volna ki rajta.

Válaszolta punkgirl gazdi (Zsandár), 2015. October 20. #14138

Először is részvétem a papagájért. Mivel nekem még soha nem volt madaram, ezért a betegségről nem tudok pontosabb információt adni. Biztos 2 hónapos volt? Hol vettétek? A másik papagájt szerintem feltétlenül vidd el állatorvoshoz. Könnyen hordozható esetleg a ketrece? Mert akkor például abban is elszállíthatod! Az új papagájjal kapcsolatban: milyen a mostani? Barátságos, vagy bizalmatlan? Hogy viseli az egyedüllétet?