‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte VargaFanni gazdi (Hedwig), 2015. October 30. #2828

Ugye nem lesznek fiókák?

Ma vettünk totyinak társat, nagyon úgy tűnik, hogy jól ellesznek,de az nem hagy nyugodni, hogy nagyon úgy tűnik, az új madár tojó. nem raktunk be odút, fészkelni sem tudnak, akkor ugye biztos nem lesznek fiókák? nem is lenne olyan nagy baj, de nem férnének el a szobámban...

kategória: madár, válaszok száma:1, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Sz01 gazdi (Kili), 2015. October 31. #14179

"nem is lenne olyan nagy baj, de nem férnének el a szobámban..." Ilyen és hasonló mondatoktól szoktam ingerülté válni. A tenyésztés nem gyerekjáték és nem olyan egyszerű mint azt sokan hiszik. Egyáltalán nem olyan dolog ami ha "véletlenül" megtörténik semmi probléma,minden rendben lesz. Ahhoz hogy egészségesek,életképesek legyenek a fiókák és ne haljon bele a tojó nem 1 dologra kell figyelni már jóval a tenyésztés megkezdése előtt is és megfelelő körülményeket kell biztosítani a fiókák önállóvá válásáig utána meg újabb,más dolgokra kell figyelni. Ezért mondom,írom állandóan hogy a tenyésztés a tenyésztők dolga és attól hogy valakinek van 1 pár papagája még nem kell egyből tenyészteni őket vagy épp nem szabad hagyni szaporodni őket. De visszatérve hozzád: én a kép alapján hímnek nézem az újoncot bár nem túl jó a kép minősége.