‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte JuhászRéka gazdi (Cézi), 2015. December 07. #2836

Német juhászkutya sétáltatása

Egy olyan problémával fordulnék önökhöz, hogy egy 9 hónapos hím német juhászkutya (cézár) sétáltatása elég nehéznek bizonyul. nem volt sokszor sétáltatva és leginkább most kezdenénk el viszont nem lehet elmenni szinte semmilyen ház előtt nyugodtan ahol kint van a kutya főleg ha ugat. cézár ilyenkor nyugtalan, nyüszít, húzza-rángatja a pórázt menne oda a kerítéshez illetve néha ugat is. nehéz vele bánni, semmire nem hallgat.

a válaszukat előre is köszönöm!

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Wzeusz gazdi (Simike és Jerry), 2015. December 26. #14214

Csatlakozom az előttem válaszaihoz. Jártam én is kutyasuliba a német juhászommal. Egy éves koráig játékosan kell tanítani a gazdi lába mellett haladni,jutalomfalatokkal és dicsérni. "LÁBHOZ" vezényszóval tarthatod magad mellett..sok sok gyakorlással.Hetente 2-3 alkalommal 2-3 órás gyakorlattal elérheted célodat.Ha már 20-30 métert melletted tudod tartani,akkor megállsz és mondod neki,hogy "Ül" Még nem tudja,hogy mit jelent!!!A fejétől a farkáig végig simitod és lenyomod a fenekét.Ha megcsinálja dicséret-simogatás-jutalomfalat.Egy éves kora után lehet keményebben tanítani.Sok sikert a fejlődéshez nagy türelemmel.

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2015. December 20. #14208

én is azt tanácsolom hogy kutyasuli !!!! főleg mert juhász kutya és munkakutya nagyon fontos hogy megtanítsák hogy kell vele bánni türelemmel határozottsággal kitartóan sajnos ez az a helyzet amit nem lehet egy netes tanácsadással elintézni minden kutya más és más ahhoz hogy megfelelő választ és megoldást kapjatok a kérdésre szakembernek kell látni a kutyát és kiképzésre kell járni veletek együtt sok sikert kívánok

Válaszolta Mazsi95 gazdi (Roger), 2015. December 07. #14206

Kutyasuli...Egyrészt, hogy megtanulja, hogy te vagy a főnök, te sétáltatod őt és nem fordítva. Másodszor pórázhoz, nyakörvhöz megfelelően van hozzászoktatva? Egyáltalán jó rá, jó a fazon? Mindenképp fontos az, hogy halgasson rád, de még kölyök, így nagy türelemre, sok sok dicséretre és rengeteg gyakorlásra van szükség. Amit te otthon tudsz tenni, hogy érdekessé teszed maga a kutya számára: legyen náld jutalomfalat, vagy játék, amive el tudod terelni a kutya figyelmét. továbba harmadszor is csak a kutyasulit tudom javasolni: MINDENKÉPP VIDD EL SZOCIALIZÁCIÓS FOGLALKOZÁSRA.