‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte VargaFanni gazdi (Hedwig), 2016. March 12. #2865

Beteg a madaram?

Tegnap óta van egy kecskepapagájom, aki ma felfújta a tollait és a széklete normális színű de híg. de ezek mellett eszik-iszik rendesen, mászkál csiripel és egy lábon pihen. anyukám szerint csak új lehet neki a környezet, meg kicsi a kalitka, de azért szeretnék megerősítést kérni tőletek.

kategória: madár, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Fruzsiannak gazdi (Fickó), 2016. March 28. #14317

Nem írta le hogy pontosan mennyire híg... Én is elsőnek megíjjedtem hogy miért ilyen híg de kiderült hogy csak a pisije van benne... Attól független elviheti orvoshoz, megkérdezhet bár milyen szakértőt... Csak lehet hogy Ő is azt hiszihitte a kevésbé híg székletra hogy az nem természetes..

Válaszolta Sz01 gazdi (Kili), 2016. March 27. #14314

Attól hogy egyszerre jön ki belőlük még nem normális a híg széklet. Gombócokat pottyantanak normál esetben ami megtartja a formáját és nem híg, nem folyik szét. A híg széklet akár komoly bajt is jelezhet.

Válaszolta Fruzsiannak gazdi (Fickó), 2016. March 23. #14310

Az előző válsz adó is jól mondja, fontos a madaraknak egy pár, lehet az tójó vagy hím, de álltalában a hím jobban kijön a hímmel és a tojó is a hímmel! :) És ha van egy nagyobb nappalidszobád oda nyugottan kiengedheted a papagájodat és ne félj hogy nem tudod vissza rakni a kalitkába! Egy kis bizalom gyakorlat és minden simán megy! :)

Válaszolta Fruzsiannak gazdi (Fickó), 2016. March 23. #14309

Nincs oka a kétségbe esésnek! Ugyan is természetes hogy híg mert a madarak nem tudnak külön pisilni és ezért a székletükkel együtt jön ki. Nekem van 2 darab hullámos papagájom és ez náluk természetes! :)

Válaszolta Sz01 gazdi (Kili), 2016. March 14. #14298

Ha más tünet nincs akkor valószínűleg nincs baja. Az új környezet is okozhat ilyet de ha még mindig híg az ürüléke ennyi nap után is akkor érdemes lenne egy madarakhoz értő állatorvost megkérdezni. Ha kicsi kalitkában van minél előbb csináljatok egy neki való kis röpdét mert nagy helyre van szükségük. Ha ki van engedve mindennap akkor egy 120x60x120cm körüli röpde elég. És fajtársat is szerezz be neki minél előbb mert fajtárs nélkül egy papagájnak se jó.