‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Szacsiklo gazdi (Csibész), 2016. March 20. #2870

Segítség!

Van egy 3 éves tacskó keverék kutyám,meg egy 1 éves labrador keverék kutyám.a tacskó kiskora óta nálunk van,a labrador több,mint fél éve.a tacskó befogadta.eleinte még csak morgott a labradorra,de most már egyre jobban morog és megtámadja minden ok nélkül.a labrador nem piszkálja,betartja a tacskó által "létrehozott"szabályokat.tacskó gondol egyet és ok nélkül neki esik.egyik sincs hanyagolva,mindkettővel ugyanannyit foglalkozok.külön zárni nem tudom őket.mit tehetnék,hogy ne bántsa?

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Mazsi95 gazdi (Roger), 2016. April 03. #14327

Annyit még hozzá tennék, hogy olyan nincs a kutyáknál, hogy barát vagy társ.. Szigorú alá-fölé rendeltségi viszonyok vannak, ha a kutyád együtt működik tökéletesen veled, akkor az azt jelenti, hogy te a főnöke vagy, ő ezt elfogadta. Tehát értsük meg, a társ-barát egymás mellé rendelt, olyan nincs a kutyáknál (más állatnál sem amúgy). A rangsorban helyezgetést is ésszel, leginkább szakértő Felügyelete mellett csináld. Olyat tilos hogy valamit az egyiknek lehet másiknak nem. Ha egyik sem lehet fel a kanapéra akkor egyik sem, ha a lehet, akkor mindkettőnek. Ezt a rangsorosdit egy példát hozva tudom elmagyarázni: Javasolt a "piszkált" felét előrébb helyezni, jelen esetben a labit. Ha egyszerre kapnak enni, akkor ezentúl kapjon előbb a labi, ha végzett, akkor jöhet a tacskó. Sétánál Menjen ki a labi előbb, utána a tacsi. Ilyen apró dolgokon is múlhat a dolog, de mondom még egyszer: szakszerű felügyelet mellett, semmi esetre se egyedül, saját szakállra vágj bele.

Válaszolta Bardoo gazdi (Rudinho), 2016. April 02. #14322

Az oka az, hogy ő már kisajátította ezt a területet és a keverék kutyát behatolónak érzi. Fokozatosan szoktasd őket egymáshoz és ha már a tacsi teljesen megszokta a másik kutya jelenlétét akkor nem fogja megtámadni. Így van a vadon élő kutyákkal (farkasokkal) is. Csak ott a falkavezérnek vannak társai is.

Válaszolta Mazsi95 gazdi (Roger), 2016. March 25. #14313

Én azt látom, hogy a tacskó itt a főnök, ő a falkavezér. "tacskó által "létrehozott"szabályokat.tacskó gondol egyet és ok nélkül neki esik." ezt marhagyorsan orvosolni kell, leginkább kutyasuliban, rendezni a falka viszonyait. Illetve hogy te legyél a főnök, aki nem engedi az "ilyen hozott szabályokat". Olyan nincs, csak a nagyfőnök hoz szabályt, tehát nem te vagy a főnök. Érdekelne, mit foglalkozol velük? Biztos hogy eleget van mozgatva egyik mint a másik? Mert lehet hogy pont nem jó, hogy ugyanannyit foglalkozol a tacsival mint a labiva, a tacsid lehet többet és jobbat igényelne. De ezt neked kell tudni, te ismered a kutyádat. Szóval javaslok egy jó minőségű, nem tingli-tangli kutyasulit.

Válaszolta Vikibab gazdi (Dolly), 2016. March 24. #14312

Ez mennyi ideje kezdődött a tacskónál?Ha csak pár napja,akkor lehet,hogy most ilyen időszaka van,de ha már hosszabb ideje,akkor ajánlom,hogy olvass utána szakértő oldalakon,vagy egy orvossal nézesd meg!Nem azért,mert valamilyen beteg lenne,de lehet hogy egy veszettség elleni oltást kaphatna.Egy ismerősöm is volt már hasonló helyzetbe,de a kutyáknál van ilyen hangulat ingadozás!