‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte VargaFanni gazdi (Pötyke), 2016. April 18. #2877

Hogyan segítsek neki, ha megvakul?

A kutyám, polly meg fog vakulni (ebbe most nem mennék bele, privát üzenetben meg lehet kérdezni). az lenne a kérdésem, hogy hogyan segíthetnék neki utána? mert tényleg semmit nem fog látni. mit kell tenni ilyenkor? és nem fogom elaltatni!

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Fanni97 gazdi (Zsebike), 2016. June 19. #14349

Az én kutyusom is sajnos megvakult öreg korára,én is az mellett voltam hogy nem altathatjuk el,hiszen még tudott önállóan enni-inni,járkálni. Amit az előttem szóló irt,teljesen egyet értek. Az enyém sokszor oda akart kapni a kezemhez de csak azért mert hirtelen nyúltam hozzá ahogy megérezte a szagomat tudta hogy ki vagyok, legyél vele még többet hogy érezze a törődést. A szaglása által fog tudni tájékozódni de valóban biztonságos környezetet kell neki biztosítanod. Ha a lakásba engedést semmiféleképpen nem engedik a szüleid olyan alternatív megoldás kell ahol szintén biztonságban van a Kutyusod(pl. a bejárati ajtóhoz tenni egy kutyaházat ha bármi baja van éjszaka tudjon szólni, vagy garázsba kialakítani neki helyet..) Remélem tudtam segíteni(:

Válaszolta VargaFanni gazdi (Pollyka), 2016. April 20. #14337

A kérdező hozzászólása:

Az a baj, hogy én szív szerint beengedném, de a szüleim nem, mert apukám nagyon durván allergiás az állatszőrre. De azért majd mondom nekik.

Válaszolta Mazsi95 gazdi (Roger), 2016. April 20. #14335

HA kinti kutya volt, beengedni. VEszélyteleníteni a lakást, hisz bármit leverhet, nekimehet, megsérülhet, éles tárgynak lehetőleg ne menjen neki. Neki is idő kell, mire megszokja, kicsit bizonytalnabb lesz, 66-szor meg fog szagolni mindent amit elé tesztek.