‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte rerdelyi gazdi (Mex), 2011. August 05. #728

2 napja a nagyobb kutyám bántja a kicsit!

Sziasztok
kettő kutyám van, egy törpe pincher aki 5 éve kölyökkora óta nálam van és házban van és 2 hónapja jött egy csivava keverék 1 éves, eddig nagyon jól megvoltak játszottak egymással és 2 napja a
nagyobb rátámad a kicsire és alig tudjuk leszedni róla, a kicsi már annyira fél hogy be sem mer jönni a szobába ha itt van a nagy. nem tudjuk mi lehet ennek az oka. mind a kettő ugyanannyi szeretetet kap.

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2011. August 07. #4452

a féltékenységre voksolok én is. Nálunk is nagy veszekedések vannak ha egyikükkel többet foglalkozunk, de az még csak hagyján. De ha idegen kutyával foglalkozunk többet, akkor Geszt a féltékenység mintaképe.
Szerintem is az ivartalanítás egy jó megoldás egyetértek Gino-val

Válaszolta rerdelyi gazdi (Mex), 2011. August 07. #4450

A kérdező hozzászólása:

Mind kettő fiú kutya, köszönöm a válaszodat, lehet ivartalanítani fogom majd.

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2011. August 07. #4448

Hát a kutyák is féltékenyek, ez lehet az egyik ok. A másik pedig a falkavezér szerep betöltése. Ha az egyik kutya veszélyeztetve érzi a pozícióját akkor harcol érte amíg a másik be nem hódol, én nem tudom fiú vagy lány kutyákról van e szó de inkább fiúknál jellemző ilyenkor segíthet egy ivartalanítás ami fiú kutyáknál egy egyszerű kis műtét és szinte egy nap alatt felépül. Gyanítom hogy a pincser és csivava kutyus esetében azért most jelentkeztek a problémák mert most vált ivaréretté a kisebb. Tehát ivartalanítsd mindkettőt szerintem. A másik esetben is szerintem hasonló lehet a gond csak ott az öregedés az ami közre játszik lehet már érzi rajt a fiatal hogy öregebb és úgy érzi itt az ideje a falkavezér szerep átvételének. Ott is az ivartalanítást ajánlom de csak a fiatalon ha az öreg nem bántja. Ha nem rendeződik a probléma ajánlatos új gazdit keresni a jövevénynek.

Válaszolta rerdelyi gazdi (Mex), 2011. August 06. #4440

A kérdező hozzászólása:

Én sem értem főleg hogy 2 hónapig nagyon jól megvoltak,most már teljesen átvette a nagyobb kutyám az irányítást, a kicsi rá sem mer nézni és nagyon fél tőle főleg hogy a kicsinek elég nehéz gyerekkora volt ezért sokkal félősebb szegény. De legalább ma már nem verekedtek.

Válaszolta Csillalla gazdi (Dzseni), 2011. August 06. #4437

Ez jó kérdés mert nálunk meg pont fordítva van. A 2 éves Jagd-terier rátámad a 10 éves tacsira. Nem tudom én se, várjuk a többiek válaszát. :S