‹‹‹ vissza Natália adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta AliNati gazdi (Natália), 2015. March 19. 13:18:32 #24641

Az én naplóm 1. rész 1. fele a 2-ből

Tegnap gyönyörű idő volt. A nap sütött, énekeltek a madarak. Így kürtölték világgá: itt a TAVASZ! Alex és én rigókat kergettünk, sőt, egy még most is ott fekszik egy kis rekeszben a kamrában. A rekesz ki van bélelve, sajnos előfordul, hogy idegen macskák jönnek "látogatóba". Egyszer Szemir ki is húzta a gyufát. Ő egy fekete-fehér macska.A gazdái nem viselik gondját, és láttam, hogy Luca néha igen vágyakozó tekintettel néz rá. Ilyenkor mindig megijedek: csak nem fogadja be? Kitolna minket a helyünkről! Az első eset így zajlott:
Szemir bedugta fejét a macskaajtón. Érezte a meleget, ami a kamrából áradt. Én elkerekedett szemekkel néztem. Felugrott az asztalra és megnézte a kedvenc alvóhelyemet: a kibélelt rekeszt. Belemászott, megszimatolta. Úgy döntött, ő bizony beköltözik. Leheveredett. Anya - csak azért hívom így, mert nem lakik itt a mamánk, tulajdonképp ő Luca anyja - épp akkor jött be, hogy kirázza a takaróinkat. Észrevette a hatalmas macskát, és óriásit kiáltott. Míg Szemir békésen feküdt ott, Alex és én kirohantunk a kamrából. Amikor behúzódtunk a szúnyogháló mögé, láttuk, hogy Szemir is kirohant, anya pedig utána, és egy műanyag, vízzel teli üveget hajít a hívatlan vendég után. Majdnem el is találta.
Különösebben nem nagy szám, de egy életre megutáltuk azt a macskát. De a tegnapi nap valamivel érdekesebb volt. Luca megint otthon maradt, meg Bence is, a bátyja, és a kislány kijött játszani. Az elején még élveztem, hogy üldözőbe vehettem a szalagos-tollas játékot, de aztán következett a tanulás. Ezt régen csinálta, nem is értettem, minek van szükség erre. Inkább Alexszel gyakorlatozott. Egyszer hátrasétáltak, és azt reméltem, talán megint repülőset játszunk. Meg is akart simogatni, de hamar rájöttem, hogy most nem szállhatok a felhők fölé. Így hát kimentem a kerítésen kívülre, és egy fával szórakoztam. Hátam mögött azonban csaholó hang hallatszott, és óriási border collie rohant felém: Néró.

Hozzászólások száma: 0