‹‹‹ vissza Gyurika adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta ancsacsacsa gazdi (Gyurika), 2011. March 14. 19:22:30 #14393

Nem tudom eldönteni

Kezdjük azzal hogy rengeteget elcsatangolok
(mivel fiú cica vagyok . Már nagyon sokszor jöttem úgy haza hogy sebes vagy stb. Nem tudjuk eldönteni ki ivartalanítsanak-e vagy ne. A gazdim sajnál a fájdalmak miatt meg hogy egyáltalán hogy sikerülne a műtét. Szerintetek mit tegyek. A gazdinak felesleges aggódnia?

Hozzászólások száma: 5

Írta ntimea gazdi (Petyuska), 2011. March 15. 11:43:02 #869530

Gyurika!
A mami a múlt héten vitte a kórházba Bercit és Fricit ivartalalnításra! Anyának volt még egy 1 órás programja (görikhez ment) és mire visszaért a kórházba már a két lurkó ébren volt. Ez egy pár perces rutin műtét, fiúknál teljesen veszélytelen. Mire anya hazaért a fiúkkal, már teljesen ébren voltak, fájdalom szinte semmi, ettek-ittak és egy-két óra eltelteltével már az udvaron bandáztak.
A Te életed a tét ! Feltétlen fontos az ivartalanítás, mert biztos, hogy vagy egy kutya fog meg, vagy egy autó üt el, vagy "agyba-főbe" vernek, mert a gazdijaidnak is tudnia kell, ha a hormonok dolgoznak akkor a macsekok (és a többi állat is) nem ismer lehetetlent és csak a hormonjai irányítják. Az altató mrtékét is a dokik a műtét rövdségéhez igazítják, tehát nem lehet túl altatás!
Bátorság és hamarosan a gazdijaid egy tüneményes, otthonülő szobacicust kapnak. A műtét után még egy-két hétig amíg a hormonok nem ürülnek ki a szervezetedből, addig nem sok változást tudnak felfedezni rólad, de ez hamarosan elmúlik. A mai világban (amikor a menhelyek teljesen telítve vannak) egy felelős állattartó gondoskodik a nem kívánt szaporulat megeőzéséről!
Kívánom, hogy a gazdijaid felelősen döntsenek!

Írta milda gazdi (foltika), 2011. March 15. 11:39:17 #869525

Én is ivartalanítva lettem és már a műtét után pár órával semmi bajom sem volt.A legrosszabb az altatás mert kicsit szédülsz és hányingered is van,de még mindig jobb mint a sok bunyó okozta sérülés és a halálos betegségek amit így könnyebben elkaphatsz.

Írta Gyöngyöske gazdi (Lujzi), 2011. March 15. 07:00:52 #869079

Sziasztok Cicák!Nem kell félni a mütéttől,seperc alatt megvan,pici a vágás és közbe alszol.Jobban fáj egy kiadós bunyó utáni sebesülés.Leszakadt fül,kikarmolt szem,nyíil seb...fertőzés...stb.hetekig tart a gyógyulás.Lányoknál a gyakori kismamaság,gyermekágy a sok éhes száj...aggódás a jövőjükért.Dani barátomtól tudom...ő már elégedett" otthonülő "lett,vége a macsó korszaknak.

Írta Sumi gazdi (Boni), 2011. March 14. 19:33:05 #868813

Szia ! Bocsi hogy ismeretlenül írok!
Ha ivartalanítjátok nem fog verekedni hiszen megszűnik az ok (tüzelő nőstény) , persze nem azonnal . Az hogy elkóboról-e az változó mert a macskák kíváncsiak.
De szerintem beszéljetek egy jó dokival .

Írta rexsona gazdi (frici), 2011. March 14. 18:46:34 #868758

Szia Gyurmó nálun is ugyanez a helyzet csak én már 4 éves elmultam és nem tudja a gazdi hogy ivartalanítson -e.Nagyon sokat csatangolok de hálistennek meguszom kissebb sérülésekkel .Csak az örökös aggódást nem szereti a gazdi mert mindennap haza megyek de ha nagyon lefoglalnak a lányok akkor van hogy egy pár napot kések.